Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Hogyan rejtsük el kertünket a kíváncsiskodók szeme elől?

2020. március 16. 9:15

Nemsokára itt a tavasz. A családi ház tulajdonosoknak ez annyit jelent, hogy újra elérkeztek a kerti munkák. Egyre több időt töltenek a szabadban, de nemcsak munkával, hanem pihenéssel és szórakozással töltik el a szabadidőt a kertben. Családi összejövetelek, grill partik helyszíne a szépen rendezett udvar. Van, akit nem zavar, ha mások is betekintést nyernek a magánszférájukba, azonban sokan szeretnék megőrizni maguknak az otthon meghittségét.

Ebben a cikkben ez utóbbiaknak igyekszünk adni néhány gyakorlatias tanácsot.

Kerítéssel

Először is, ami rögtön eszünkbe jut a téma kapcsán, az a kerítés. Lehet magas vagy alacsony, megkerülhetetlen az építése. A legegyszerűbb megoldások nádszövetből készülnek, előnye, hogy olcsó és gyorsan felszerelhető a kerítés alapjaira. Hátránya, hogy nem ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, gyorsan kopik és könnyedén megrongálódik.

A fűzfavessző szövetre ugyan többet kell költeni, de hatékonyabb és ellenállóbb, mint a nádszövet. A fonott kerítések azok, amik garantáltan nem engednek betekintést a házunk udvarára.

Árnyékoló hálóval

Egyszerű, de költséghatékony megoldást nyújthat egy magas minőségű árnyékoló háló is, ami a napsugárzás és a hőség ellen is védelmet biztosít. A VasMuszakiBolt.hu-nál kapható árnyékoló háló hasznos lehet akkor is, ha a környező lakótelepi társasházakról felülről látnak be az ott lakók, de a napernyők és napvitorlák is jó szolgálatot tehetnek. 

Ezen kívül az árnyékoló háló madarak ellen is hatásos lehet. Méltán népszerű megoldás, ami annak is köszönhető, hogy méretre szabható, így szinte bárhova, bármekkora területre alkalmazható. Nem bomlik le, síkban kifeszíthető, így mostoha időjárási körülmények között is stabilan a helyén marad. A cég kínálatában biztosan megtalálja a céljainak leginkább megfelelő típust, a kiválasztáshoz kérje bátran a munkatársaik segítségét.

Rejtőzködjünk a növények árnyékában

Végül egy kézenfekvő tanács, ha már a kertről beszélünk: bokrok, cserjék, fák egymás mellé ültetésével szintén elkerülhetjük a kíváncsi tekinteteket. A sövény nagyon elterjedt, hátránya viszont, hogy folyamatosan gondozni, nyírni kell. 

A tél vége felé, a tavasz közeledtével megszaporodnak a kerti munkálatok. Metszés, kapálás, gereblyézés, kertrendezés… még sokáig lehetne sorolni a feladatokat. Készüljön fel időben a szezonra! Ellenőrizze szerszámait, és ha szükséges, szerezze be az újakat még a tél végén! Ne feledje, hogy csak minőségi szerszámokkal garantálható az, hogy szemet gyönyörködtető látványt nyújtson a kertje. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.