Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
14°C

Csillagos égbolt már márciusban is

2020. március 16. 9:27

A tücsökciripelés egyenletes ritmusával szinte együtt lüktet a táj. Az egyenletes zizegést csak néha töri meg egy éjjeli állat neszezése vagy a bagoly huhogása a fák ágai között. A csillagok ragyognak a felhőtlen égen, a hold sarlója pedig finom ezüsthidat rajzol az éjszakában. Mi lehet szebb a nyári estéken, mint a csillagos ég látványa és csöndes nyugalma? Jön a tavasz, az idő tisztul, nemsokára jöhet az esti csillagles, de a rétszéli összebújáshoz szürkületkor még hűvös az idő. Miért ne lehetne ilyenkor a szobába idézni az égitesteket?

Hangulatvilágítás takarékosan

A különböző hangulatvilágítások segítségével különleges atmoszférát teremthetünk, nem csak akkor, ha valamilyen rendezvényre készülünk, hanem akár a mindennapokban is. Az esti lámpafényre a szervezetnek valójában nincsen igénye: jó érzés, ha az ember egy csendes, félhomályos zugba bújhat vissza.

Az erős izzókon kívül még számos lehetőség van arra, hogy világítsunk. A legtakarékosabb megoldás, ha különböző fényfüzéreket alkalmazunk. Ha LED-es megoldást választunk, a világítást akár éjszaka is felkapcsolva hagyhatjuk. Ezek a füzérek keveset fogyasztanak, arra viszont tökéletesen alkalmasak, hogy utat mutassanak a lépcső vagy az ajtó mellett - ne kelljen villanyt kapcsolni, ha mondjuk ki szeretnénk menni a mosdóba.

Mini lézershow a lakásban

A diszkófények nyalábjai sokáig a nyári égbolt elengedhetetlen tartozékai voltak. Napjainkban ez má nem túl népszerű: a fényszennyezés visszaszorítása érdekében sok helyen már tiltják is a felesleges világítást. De a villogó fényekről így sem kell lemondani. Sőt, ma már olyan eszközök is vannak, amelyekkel az otthonunkba is party hangulatot varázsolhatunk. 

A NetKlikk WebShop kínálatából például többféle otthoni dekor lámpát beszerezhetünk. A mozgó diszkófényektől kezdve a távirányítható lézervetítőn át rengetegféle megoldást választhatunk, ha pedig csak a “sima” LED-es vagy lézeres világítótestek mellett döntünk, egy kis barkácsolással akár számítógép vezérlésű diszkólámpát is készíthetünk.

Mire ügyeljünk fénytechnika választásánál?

A fénytechnikai eszközök használata nem különösebben veszélyes. Természetesen minden elektronikai eszköz esetében fontos betartani az alapvető szabályokat. Ne nyúljunk a lámpákhoz vizes kézzel, ne használjuk őket, ha valamilyen sérülést látunk, és ha lehet, csak biztonságos, földelt konnektorba csatlakoztassuk a fénytechnikai készülékeket!

Ha valamilyen ilyen eszközt vásárolunk, válasszunk olyan beszerzési forrást, ahol megbízható, CE jelzéssel ellátott, papírokkal és használati utasítással rendelkező eszközt kapunk. Így biztosak lehetünk benne, hogy elvégezték a megfelelő fogyasztóvédelmi teszteket, és biztos információkat kapunk arról, mit tehetünk a problémamentes üzemeltetés érdekében.

A házi LED fények és füzérek segítségével akár már tavasszal csillagfényes égboltot varázsolhatunk magunknak. Amíg kint nincs elég jó idő, élvezzük a látványt otthonról!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.