Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

2 kiváló sportautó, amelyet a BMW Motorsport fejlesztett

2020. március 16. 9:30

Habár a BMW hosszú ideje nem képviseli magát a Forma 1-ben, azonban továbbra is számos motorsport kategóriában versenyez a német óriásvállalat. A BMW folyamatosan részt vesz a túraautó bajnokságokon és különböző motorversenyeken is. Következzen két olyan nagyszerű BMW autó, amelyek napjainkban is aktívan versenyeznek!

BMW M4 Turbo DTM

A német gyár által készített BMW M4 Turbo DTM a német túraautó bajnokságban szerepel, amelynek hivatalos neve Deutsche Tourenwagen Masters. Az előző típust egyszerűen BMW M4-nek nevezték, azonban az autó turbófeltöltős motort kapott a jobb teljesítmény érdekében. Az M4 Turbo DTM tehát továbbra is az eredeti BMW M4 alapjaira épül.

Az M4 Turbo DTM verziót a 2019-es DTM-szezonban mutatták be, és a tervek szerint egészen a 2021-es szezonig fogják használni a versenyzők. Érdekesség, hogy ez az autó csupán a második turbófeltöltős típusa a BMW-nek a DTM versenysorozatban. Az első turbómotoros DTM autó a híres Ford Sierra Cosworth RS 500 volt, amely 1989-ben debütált a bajnokságban.

Az M4 Turbo DTM első bemutatkozása 2018. október 27-én volt, és a volán mögött Bruno Spengler ült. Az autó felavatása a BMW németországi székhelyén, Münchenben történt. Az első versenyre nem kellett túl sokat várni, hiszen 2019. május 4-én már a Hockenheimringen élesben is megmutathatta tudását az új fejlesztésű versenygép. A bemutatkozás sikeresebb nem is lehetett volna, hiszen a BMW Team RMG csapatával versenyző Marco Wittmann pole pozíciót szerzett, és végül meg is nyerte a futamot. Ha Te is a német csapatnak szurkolsz a versenyeken, tekintsd meg a FansBRANDS.hu-nál kapható BMW Motorsport ruházatokat!

BMW M8 GTE

A BMW M8 GTE 2016 fejlesztését 2016 végén fejezték be a kiváló német mérnökök. A fejlesztés célja természetesen az volt, hogy az autó minél versenyképesebb legyen a pályákon. Az autót a WTCC és a FIA WEC bajnokságokra egyaránt nevezték. A BMW részéről kisebb meglepetés volt, hogy 6 év után végre visszatértek a világhírű Le Mans versenyre. A Le Mans az egyik legkomolyabb kihívást jelenti a versenyzők számára, hiszen a verseny 24 órán keresztül zajlik.

Az M8 GTE a BMW M6 GTLM-et váltotta fel a 2017-es szezon végén. A sportautó alapja a régebbi BMW M8-ra épül, amely már alapvetően kiváló lehetőségeket biztosított a mérnökök számára. Az autót 2017. szeptember 12-én mutatták be a széleskörű közönség előtt Németországban, a Frankfurt Motor Show rendezésében.

A hatalmas teljesítményű autót egy BMW P63/1 turbófeltöltésű V8-as motor hajtja, amely az S63 motor kifejezetten motorsportra átalakított változata. Érdekesség, hogy az S63 olyan hétköznapi BMW modellekben található meg, mint az F90 és az M5, illetve a G15.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.