Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Világjárvány a félelem árnyékában

2020. március 19. 9:18

A félelem az egyik legerőteljesebb tényező, mely megbetegedéshez vezethet. Gondoljunk bele, mi történik, mikor valaki hirtelen megijed, és reflexszerűen összeugrik a gyomra. Pont ilyen erővel húzódnak össze ebben a pillanatban az energiacsatornáink is, melyek megfeszített idegpályákhoz vezetnek. Ez hatást gyakorol a szerveinkre, így az egészségi állapotunkra is. Tudatosan kell kerüljük a szorongató érzéseket, mi pedig most segítünk benne, hogy hogyan!

Test, energia, tudat

Az a helyzet, hogy ez a hármas bizony nincs felkészülve tartós stresszhatásokra. Viszont, ha életünkben mégis folyamatos a stressz, akkor az fokozatos legyengüléshez vezet. Mi történik, amikor stresszelünk? Bekapcsol szervezetünkben a riasztó, ami egyes az energiaáramlásunkat blokkolja, míg másokat túlfokoz. Az egyértelmű, hogy ilyen helyzetben nem az immunrendszerre vagy emésztésre fókuszál a szervezet. Tehát aki néha-néha él át stresszhelyzetet, annak van ideje regenerálódni. Tartós idegfeszültség esetén viszont zéró helyreállítási lehetőség jut számunkra. Éppen ezért magunkkal szembeni felelősség, hogy a stresszt megtanuljuk kezelni!

Koronavírus idején is kiegyensúlyozottan

Kötelességünk nyugodtan és felelősséggel kezelni a helyzetet, és pánik helyett higgadtan uralni a kialakult állapotot. Az alábbi lehetőségek hatékony segítséget nyújtanak a mindennapok során:

  • Nyugtató teák: A jótékony teák nem csupán nyugtatnak, de szervezetünk apadó készleteit is segítik feltölteni. A citromfű, kamilla, levendula vagy épp ázsiai citromfű remek választás. Ha tea helyett kapszulában szeretnék biztosítani a gyógynövények áldásos hatását, akkor válasszunk olyan készítmény, ami magas minőséggel bír. 
     
  • Vitaminok: Az év minden napján nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő vitaminellátása, de járvány idején kiemelt fontossággal bír. Figyeljünk az elegendő C- és D-vitamin bevitelre, mert ez a kettő vitaminfajta a fő pillére a szervezetünk megfelelő védekező képességének. A Myrobalan oldalán olyan 26-féle vitamin, ásványi anyag, nyomelem és gyógynövény kivonat komplexet találunk, melyet kifejezetten a nők igényei szerint fejlesztettek ki, 100%-ban természetes megoldás formájában!
     
  • Gyógynövények: Fertőzések idején a vírusölő gyógynövények kiemelt használata az elsődleges. Ebből sok típust csak gyógynövény kapszulákból tudunk elérni, azonban van, ami könnyen beszerezhető. Ilyen a bazsalikom, fokhagyma, gyömbér, kakukkfű, rozmaring, szegfűszeg. Ezekből válogatva napi szinten iktassunk be táplálkozásunk során egy keveset.

Látni kell, hogy az, ahogyan mi reagálunk a világ kihívásaira, meghatározza az egészségi állapotunkat. Azonban, ha lelkünkkel foglalkozunk és megtaláljuk a balanszt, akkor a stresszhelyzetek nem tudják legyengíteni szervezetünk működését. Ahhoz pedig, hogy szervezetünk nyertesen kerüljön ki egy betegségből, erős immunrendszer szükséges.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.