2020. május 25. // Orbán névnap

Házhoz megy a színház

Akkor sem maradunk kultúra nélkül, ha nem tudunk színházba, moziba, koncertekre menni és az online tartalmak sem elérhetők. A Petőfi Színház házhoz viszi azt.

Az elmúlt napokban rengeteg kulturális intézmény döntött úgy, hogy ha a koronavírus-járvány miatt most a hagyományos kultúrafogyasztás nem is lehetséges, online formában továbbra is igyekeznek megszépíteni mindenki napjait. Vannak azonban olyan esetek, amikor hiába a jószándék, mert nem mindenki számára elérhetőek ezek az online kulturális tartalmak. Nagyon sok idős ember például szívesen és rendszeresen jár színházba, az online térben azonban kevésbé tájékozódik. 

Rájuk is gondolva alakított egy átmeneti kis "mobil színházat" a Veszprémi Petőfi Színház Kellerné Egressi Zsuzsanna igazgatóhelyettes javaslatára: azokon a napokon, szombaton és vasárnap, amikor még nehezebb megküzdeni a bezárkózottsággal, hiszen sem a munka, sem az online iskola nem köti le az időnkent, a színház társulata egy kisebb létszámban tart egy-egy előadást szabadtéren, a nagyobb háztömbök előtt.

Ahogy közleményükben írják, 

Nagyon fontos a járvány elleni védekezésben, hogy a lehető legtöbb ember otthon maradjon, de ne maradjon pozitív élmény nélkül. Fontos, hogy a „bezártságot” törjük meg!

Feledtetni akarjuk a gondokat, segíteni, kibírni ezt a nehéz helyzetet, feltölteni a veszprémi, lakótelepi polgárokat, hogy könnyebb legyen elviselni a küzdelmet a vírus ellen."

 Valamennyi helyszínre erős, nagy hatókörben élvezhető hangtechnikával, két lámpával és 6 színésszel érkeznek, akik többek között dalokat ednek elő, így azokat szellőztetés közben, az ablakból, az erkélyről is nyugodtan  és biztonságosan lehet élvezni.

Szombat délután már meg is volt az első "felvonás" a Cholnoky és a Haszkovó lakótelepen, valamint a Kossuth utcán, a második pedig vasárnap lesz az alábbi helyszíneken és időpontokban:

16.00 órakor – Idősek otthona (buszpályaudvarral szemben) és a szomszédságában lévő 10 emeletes háztömb között;
17.00 órakor Egyetemi városrész – tízemeletes előtt, mögött;
18.00 óra Jutasi út 59. – idősek otthona előtt, majd a hosszú panelsor mögött.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására
Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból - közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap az MTI-vel.
Négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Négyen meghaltak és 3741-re emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon
Négy krónikus beteg meghalt, és 28-cal nőtt, 3741-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. A koronavirus.gov.hu vasárnap reggel azt közölte, hogy az aktív fertőzöttek száma 1565-re csökkent.
További Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna az MLSZ
További Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna az MLSZ
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) további Európa-bajnoki mérkőzésekre pályázna, amennyiben néhány házigazda visszamondaná a rendezést a jövő évi torna előtt.
Nyárra majdnem normálisak lehetnek a hétköznapjaink
Nyárra majdnem normálisak lehetnek a hétköznapjaink
Veszprémben is lesznek nyári táborok, júniustól helyreáll a helyi járatos közlekedés. A polgármester közleménye a nyitás következő lépéseiről.
Meghalt 3 beteg, 3678-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt 3 beteg, 3678-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Veszprém megyében továbbra is változatlanul 63 az ismert fertőzöttek száma.
2020. május 25. // Orbán névnap