2020. március 30. // Zalán névnap

Kiterjesztik a gazdasági védőintézkedéseket

2020. március 23. 11:45
vehir, mti
Az egészségügyben dolgozók védőfelszereléseiről és újabb gazdaságvédelmi döntésekről beszélt hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő elmondta: kedd reggeltől minden intenzív ágy mellett dolgozó orvos és ápoló speciális maszkot, a nem intenzív ágy mellett dolgozók sebészi maszkot kapnak, ahogy azok is, akiket koronavírus gyanújával szállítanak egészségügyi intézménybe. 

Orbán Viktor újabb gazdasági intézkedésekről is beszámolt. A taxisok után további 81 480 kisvállalkozónak ad június 30-ig mentességet a kormány a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) átalányadó-fizetési kötelezettsége alól. A március 1. előtt keletkezett KATA adótartozásra haladékot adnak, azt elég a veszélyhelyzet utáni negyedévben rendezni. Járulékmentességet kapnak a médiaszolgáltatók a kiesett reklámbevételek miatt. Felfüggesztik a kilakoltatásokat, az adótartozásokat elegendő lesz a veszélyhelyzet után rendezni.

Döntés született arról is, hogy a kilakoltatásokat és a lefoglalásokat, valamint az adóvégrehajtásokat felfüggesztik - a fennálló adótartozásokat elég lesz a veszélyhelyzet lejárta után befizetni -; a veszélyhelyzet alatt lejáró gyes-, gyet- és gyed-jogosultságokat pedig meghosszabbítják.

 

vehir.hu
2020. március 30. // Zalán névnap