Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A MOB örömtelinek tartja, hogy nem törölték a játékokat

2020. március 24. 19:36 // Forrás: MTI
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örömtelinek tartja, hogy a törlés helyett a tokiói ötkarikás játékok elhalasztásáról született döntés.

"Felmérhetetlen munka áll most a szervezőbizottság, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a nemzetközi sportági szövetségek és a nemzeti olimpiai bizottságok előtt, hogy a halasztás minden részletét kidolgozzák. Bizonyosan hónapok, és nem hetek fognak ezzel eltelni, úgyhogy mindenki türelmére szükség lesz ahhoz, hogy a példátlan feladat elvégzéséhez szükséges idő rendelkezésre álljon" - olvasható a MOB keddi közleményében.

Kapcsolódó cikk
A jövő évre halasztották az olimpiát
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

A MOB hangsúlyozta, hogy az olimpiai részvételhez kapcsolódó szervezési feladatait továbbra is ellátja, a következő időszak terhe az lesz, hogy a már lefoglalt, kifizetett szolgáltatásokat az eredeti menetrendhez képest átütemezze.

A MOB szerint a keddi döntéssel lehetőség nyílt arra, hogy az olimpiai eseményekre való felkészülés körülményei kiegyenlítődjenek, és a magyar sport az egészségügyi helyzet rendeződése után minél hamarabb visszatérhessen a szokott kerékvágásba, hogy "jövőre többen és erősebben legyünk ott Tokióban, mint azt idén képzeltük".    

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kedden jelentette be hivatalosan, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt a tokiói olimpiát a jövő évre halasztja és legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Kapcsolódó cikk
Tokió 2020: a hazai sportszövetségek egyetértenek a halasztással
A hazai sportági szövetségek egyetértettek abban, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nem dönthetett másképp, minthogy elhalasztja a tokiói nyári olimpiát, a jövőben pedig a felkészülést kell újra tervezni.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.