2020. május 31. // Angéla névnap

Minden veszpréminek védőmaszkot adna az önkormányzat

2020. március 25. 16:07
Varrónőket toboroz a város, hogy minden lakosnak jusson védőmaszk Veszprémben.

A koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet óta nem telik el nap, hogy ne látnánk úton-útfélen kezdeményezéseket, akciócsoportokat és vállalkozásokat, akik felajánlásokkal vagy épp szolgálataikkal járulnak hozzá a vírushelyzet javításához.

A helyi önkormányzat a múlt héten indította el az időskorúak segítését célzó telefonvonalait és egy e-mail címet, de egy önkéntes pénzbeli felajánlásokat gyűjtő számlaszámot is elindított.

A város legújabb terve az, hogy minden veszprémit ellássanak védőmaszkkal.

Mivel ezek beszerzése nem könnyű, varrónőket kezdtek el toborozni a héten, hogy meggyorsítsák a munkát.

A fotó illusztráció!A fotó illusztráció!

Porga Gyula polgármester a Vehir.hu-nak azt mondta, a kedden már megérkezett 20 ezer maszk gyártásához szükséges anyag Veszprémbe, amit a Petőfi Színház, a Kabóca Bábszínház, a Táncsics iskola, az Egry úti óvoda kollektívája és néhány önkéntes varr, de szükség van további dolgos kezekre, hisz munka van, és lesz bőven.

Az önkormányzat ehhez egy felhívást is közzétett, amit a portálunkhoz is eljuttatott:

Porga Gyula a Vehir.hu-n keresztül is megköszönte a veszprémieknek, hogy két héttel a veszélyhelyzet kihirdetése óta türelemmel és fegyelmezettséggel viselik a bevezetett korlátozásokat. Ahogy mondta, „külön köszönet illeti azokat az önkénteseket és vállalkozásokat, akik felajánlásokkal és pénzzel segítették a munkát.”

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
Dr. Udvardy György veszprémi érsek videóüzenetben szólt híveihez Pünkösd alkalmából. Közben az országban sok helyen már megtartották a szentmiséket, de csak szigorú egészségügyi biztonsági előírások betartása mellett.
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
A világ- és Európa-bajnok veszprémi úszót, Rasovszky Kristófot most a sikeres egyetemi vizsgái motiválják.
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
2020. május 31. // Angéla névnap