Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
7°C
2024. március 19. József
Veszprém
7°C

Kínából 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra

2020. március 28. 12:31 // Forrás: MTI
Vasárnap további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre.

A koronavírus elleni védekezésben hosszú távra kell berendezkedni, ez már beigazolódott, és a hosszú távú védekezést több területen kell végrehajtani - közölte Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter szombat reggel az MTI-vel.

Szijjártó azt is hangsúlyozta, hogy jelenleg az emberek egészségének és életének védelme a legfontosabb, és itt döntő az, hogy Magyarország rendelkezzen elégséges számú, a védekezéshez szükséges eszközzel. Ennek keretében szombat délelőtt Budapestre érkezett a Wizzair flottájából három gép, ahogy ez az MTI is fotóján is látható:

MTI/Koszticsák SzilárdMTI/Koszticsák Szilárd

A szállítmánnyal 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett Magyarországra Kínából, március 29-én pedig további két repülőgép 3 millió 270 ezer maszkot hoz Budapestre.

A miniszter az MTI szerint azt is hozzátette: gondolni kell a világjárvány utáni időszakra, a magyar gazdaság újraindítására, és a munkahelyek megvédésére is.

 Azt mondta: Magyarország kihasználja azt a lehetőséget, hogy az Európai Bizottság számos felesleges szabályt eltöröl, számos esetben könnyítéseket, egyszerűbb szabályokat határoz meg. Ennek jegyében a kormány olyan intézkedésekről dönt, amelyek fenntartják azt a helyzetet, hogy Magyarország a legnépszerűbb, a legvonzóbb beruházási célpont legyen a közép-európai térségben.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.