Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Bértámogatással, képzéssel, forrásokkal segíti a gazdaságot a kormány

2020. április 7. 11:33
Bejelentették a kormány gazdaságvédelmi akciótervének részleteit kedd délelőtt.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter több részletét is kifejtette annak a gazdaságvédelmi akciótervnek, amit hétfőn Orbán Viktor jelentett be. 

A munkahelyek védelmében az elkerülhetetlen leálláshoz kötődő bért az állam maximum 3 hónapra 70%-ban átvállalja. A miniszter hozzátette: bízik benne, hogy a munkavállalók ebben az időszakban sem maradnak otthon, hanem egyéb, a cég szempontjából hasznos tevékenységet végezhetnek, például online továbbképzéseken vehetnek részt. A kutatás-fejlesztési területen dolgozók esetében a következő három hónapban a munkavállalók bérének 40% munkabér támogatásban részesíti az állam.  Két százalékponttal csökkentik a szociális hozzájárulási adót, felgyorsítják az áfa-visszaigénylést. A fizetés nélküli szabadságra küldött munkavállalóknak nem szűnik meg az egészségbiztosítása. 

Palkovics László februárban Veszprémben (vehir archív, Domján Attila)Palkovics László februárban Veszprémben (vehir archív, Domján Attila)

Online távképzéseket indítanak, hogy a magyar gazdaság a jövőben is high tech és zöld gazdaság lehessen. Az informatikai távképzésben résztvevők tandíjának 95%-át a kormány át fogja vállalni. Az egyetemisták egyszeri, 500 ezer forint értékű kedvezményes diákhitelt vehetnek fel az elmaradó diákmunka okozta beévtel-kiesés kompenzálására. Annak a 75 ezer végzett hallgatónak az esetében, aki a diplomáját megszerezte, de nyelvvizsga hiányában még nem vehette át, eltekintenek a nyelvvizsga megszerzésétől. 

Az olyan különösen érintett ágazatok, mint a turizmus, a kreatív-, egészség-, élelmiszer- és az építőipar vagy a logisztika, a kormány a következő három évben több százmilliárd forint értékben működtet majd programokat. A turizmusban ki lehet használni azt az időszakot, amíg nincsenek vendégek: fejlesztésekre, felújításokra, a szolgáltatási színvonal növelésére új forrásokat tesz elérhetővé a kormány.  

Támogatják a vállalkozásokat: likviditási hitelgarancia és tőkeprogramokat hoznak létre minden vállalattípusra, megvédik a magyar tulajdont, nem szeretnék ha a jól működő magyar vállalatok külföldi kézbe kerülnének.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.