2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Bértámogatással, képzéssel, forrásokkal segíti a gazdaságot a kormány

2020. április 7. 11:33
Bejelentették a kormány gazdaságvédelmi akciótervének részleteit kedd délelőtt.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter több részletét is kifejtette annak a gazdaságvédelmi akciótervnek, amit hétfőn Orbán Viktor jelentett be. 

A munkahelyek védelmében az elkerülhetetlen leálláshoz kötődő bért az állam maximum 3 hónapra 70%-ban átvállalja. A miniszter hozzátette: bízik benne, hogy a munkavállalók ebben az időszakban sem maradnak otthon, hanem egyéb, a cég szempontjából hasznos tevékenységet végezhetnek, például online továbbképzéseken vehetnek részt. A kutatás-fejlesztési területen dolgozók esetében a következő három hónapban a munkavállalók bérének 40% munkabér támogatásban részesíti az állam.  Két százalékponttal csökkentik a szociális hozzájárulási adót, felgyorsítják az áfa-visszaigénylést. A fizetés nélküli szabadságra küldött munkavállalóknak nem szűnik meg az egészségbiztosítása. 

Palkovics László februárban Veszprémben (vehir archív, Domján Attila)Palkovics László februárban Veszprémben (vehir archív, Domján Attila)

Online távképzéseket indítanak, hogy a magyar gazdaság a jövőben is high tech és zöld gazdaság lehessen. Az informatikai távképzésben résztvevők tandíjának 95%-át a kormány át fogja vállalni. Az egyetemisták egyszeri, 500 ezer forint értékű kedvezményes diákhitelt vehetnek fel az elmaradó diákmunka okozta beévtel-kiesés kompenzálására. Annak a 75 ezer végzett hallgatónak az esetében, aki a diplomáját megszerezte, de nyelvvizsga hiányában még nem vehette át, eltekintenek a nyelvvizsga megszerzésétől. 

Az olyan különösen érintett ágazatok, mint a turizmus, a kreatív-, egészség-, élelmiszer- és az építőipar vagy a logisztika, a kormány a következő három évben több százmilliárd forint értékben működtet majd programokat. A turizmusban ki lehet használni azt az időszakot, amíg nincsenek vendégek: fejlesztésekre, felújításokra, a szolgáltatási színvonal növelésére új forrásokat tesz elérhetővé a kormány.  

Támogatják a vállalkozásokat: likviditási hitelgarancia és tőkeprogramokat hoznak létre minden vállalattípusra, megvédik a magyar tulajdont, nem szeretnék ha a jól működő magyar vállalatok külföldi kézbe kerülnének.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
Kovács Rajmund szerint versenyt fut az idővel az önkormányzat
A keddi közgyűlés témáiról tartott sajtótájékoztatót szombaton Kovács Rajmund független képviselő.
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
Hat hónappal meghosszabbítja a kormány a hitelmoratóriumot
A munkahelyeket és a családok életszínvonalát a járvány ideje alatt is meg kell védeni - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, bejelentve, hogy a háztartásoknak nyújtott hitelmoratóriumot - bizonyos társadalmi csoportok esetében - 2021. január 1-jétől további hat hónapig meghosszabbítják.
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Palliumot küldött az érseknek a pápa
Az átadási ceremóniát a koronavírus miatt rendezték meg Veszprémben.
809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg
809 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt hat krónikus beteg
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Mezítláb a vadvirágok közt... a lakótelepen
Többen éltek a lehetőséggel és kihasználták az indiánnyarat ahhoz, hogy részt vegyenek a Vadvirágos Piknikek a Kálvin Parkban pénteken. A mezítlábas szabadtéri rendezvényen a jó hangulat mellett hasznos ismeretekkel és veszprémi sajátosságokkal is találkozhattak a környezettudatosság jegyében a kilátogatók.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap