Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Április 6-tól nyújthatóak be az agrárium idei Egységes Kérelmei

2020. április 7. 15:31
Április 6-tól nyújthatják be az agrárium szereplői az Egységes Kérelemre vonatkozó kifizetési igényeiket. A kérelmeket idén is kizárólag az erre rendszeresített elektronikus felületen keresztül fogadja a Magyar Államkincstár. Tavaly több mint 16 milliárd forint összegű támogatásban részesültek ebből a csomagból a Veszprém megyei gazdák.

Az Egységes Kérelem 2020-ban 43 kifizetési igényt foglal magában, köztük az agrártámogatások legnagyobb részét kitevő területalapú támogatást (SAPS) és az állatlétszám alapú támogatásokat. A területalapú támogatás lényege, hogy meghatározott művelési kötelezettség mellett, hektáronként jogszabályban megállapított összegű támogatást igényelhetnek a gazdálkodók. Legalább ilyen fontosak azok a jogcímek is, amelyek az egészséges élelmiszer-alapanyag előállítást, vagy az ökológiai sokszínűség megőrzését támogatják.

A kitöltési felület a Magyar Államkincstár e-ügyintézési felületén érhető el (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/index.xhtml). A jelenleg hatályos jogszabály értelmében a szankciómentes kérelembeadásra a 2020. április 6. és 2020. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre. 

A 2019. évi kérelmekhez kapcsolódóan a területalapú közvetlen támogatások és az átmeneti nemzeti támogatások keretében már összesen 347 milliárd forint támogatáshoz jutottak hozzá a termelők. A 2019-es végkifizetések 2020. június végéig befejeződnek, a következő három hónapban mintegy 122 milliárd forint kifizetésére számíthatnak a magyar mezőgazdasági termelők a tavalyi kérelmeikhez kapcsolódóan. A kérelmeket idén is kizárólag elektronikus felületen keresztül fogadja a Magyar Államkincstár. 

A benyújtással összefüggésben az alábbi technikai információkra hívjuk fel a figyelmet:

  • Aki nem rendelkezik ügyfél-azonosítóval, az igényelje meg mielőbb, mert arra szükség van a beadáshoz!
  • Az a termelő, aki nem rendelkezik jelszóval (vagy elfelejtette jelszavát) igényeljen jelszót új meghatalmazás elektronikus úton történő benyújtásához! Ezt a már ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek elektronikus úton is megtehetik. 
  • Amennyiben már rendelkezik jelszóval, nem szükséges új jelszót igényelnie.
  • Akinek nincs az egységes kérelemre vagy valamennyi hatósági eljárásban való teljes körű képviseletre érvényes meghatalmazása, nyújtsa be az arra vonatkozó kérelmét.
  • Amennyiben az adott kérelem benyújtására már rendelkezik érvényes meghatalmazással, és elektronikus úton nem kíván új meghatalmazást benyújtani, nem szükséges jelszót igényelnie.

Fentiekkel kapcsolatosan a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya munkatársai telefonos illetve elektronikus úton állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Elérhetőségek: Telefon: 06 88/814-900

E-mail: vemkh.agrar.videkfejlesztes@veszprem.gov.hu

Veszprém Megyei Kormányhivatal

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.