Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
22°C

Hasznos kellékek a koronavírussal szembeni védekezésben

2020. április 8. 8:53

Az otthonmaradás mellett számos olyan kellék és eszköz létezik, amelyeknek a rendszeres használatával eredményesen védekezhetünk a fertőzéssel szemben. A cikkben ezeket a kellékeket fogjuk részletezni.

Vagyis egyenként bemutatjuk, hogy a szájmaszk, a kézfertőtlenítő, a latex kesztyű, a védőszemüveg vagy a fóliaköpeny alkalmazása milyen módon óvhat meg minket a fertőzéssel szemben.

A megfelelő besorolással rendelkező szájmaszk

Akár az élelmiszerek vásárlását intézzük, akár a tömegközlekedésen vagyunk kénytelenek utazni, vagy a munkánk miatt kell emberek között lennünk, a szájmaszk használata egyértelműen a javasolt kategóriába tartozik.

Fontos ugyanakkor figyelmet fordítani rá, hogy csakis a megfelelő minőségű, illetve besorolású szájmaszkot szerezzük be. Csakis ezek a típusok képesek ugyanis kellő hatékonysággal kiszűrni a levegőben szálló apró szemcséjű kórokozókat.

Alkoholos kézfertőtlenítő

Az alapos és körültekintő kézmosásra sajnos nem minden körülmények között adottak a lehetőségek, ezért a kézfejek tisztán tartására sokszor alternatív megoldásokat kell alkalmazni. A kézfertőtlenítő spray és gél erre kiváló megoldásnak bizonyulhat.

Figyeljünk azonban arra, hogy minimum 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt alkalmazzunk. Ennek azért van kiemelt jelentősége, mert csakis a magas alkoholkoncentrátum segítségével lehet elpusztítani a kórokozókat.

Háztartási latex kesztyű a cseppfertőzés elkerülésének céljából

Mivel a koronavírus cseppfertőzés útján terjed, ezért a kézfejek higiéniáját nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ennek megfelelően munkavégzéshez, pénzzel történő bánáshoz és egyéb teendőkhöz is remekül jöhet a latex kesztyű. Ezáltal kevésbé kell majd attól tartanunk, hogy a szemünk vagy a szánk érintése által mi is megfertőződhetünk.

Gumis védőszemüveg

Abszolút elképzelhető az a munkakör, amely indokolttá teszi a gumis védőszemüveg alkalmazását. Amikor valaki napi szinten több tucat vagy akár több száz emberrel kerül kapcsolatba a munkája miatt, akkor egész egyszerűen nem lehet eléggé óvatos.

Szóval, a szájmaszk és a latex kesztyű mellett a gumis védőszemüveg beszerzésének is megvan a maga létjogosultsága, és komoly segítséget jelenthet a járvány elleni védekezésben.

Egészségügyi fóliaköpeny

Természetesen főként az egészségügyi ellátásban dolgozók azok, akiknek a mindennapi állhatatos munkája indokolttá teszi a fóliaköpeny viselését. Az ember ugyanis nem lehet eléggé óvatos, segíteni pedig úgy tudunk minél többeknek, ha közben mi magunk nem válunk szintén fertőzötté.

Ezért érdemes alaposan megfontolni az egészségügyi fóliaköpeny használatát, mert számos élethelyzetben az egészség hosszú távú megőrzése múlhat rajta.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.