2020. július 2. // Ottó névnap

Jövőre már valódi cél lehet a feljutás

A koronavírus-járvány miatt egyelőre még a másodosztályú női röplabda-bajnokság is szünetel. A rájátszás nyugati csoportjában listavezető veszprémiek vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit a vehir.hu kérdésére elmondta: a bajnokság végkimenetétől függetlenül a következő idényben sajnos még nem tudnák vállalni az élvonalbeli tagságot.

Ahogy hazánkban több sportág szövetsége, úgy a Magyar Röplabda Szövetség sem vállalt kockázatot a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Az MRSZ álláspontja az volt, hogy szigorúan meg kell előzni mindenféle lehetséges fertőzés veszélyét, ezért előbb úgy határozott, hogy április 3-ig, később döntését meghosszabbítva, május 15-ig felfüggesztette bajnokságait. 

Ez természetesen az összes osztályra, és mindkét nemre vonatkozik. Így érinti városunk másodvonalbeli női csapatát, a nyugati csoportban szereplő Veszprémi Egyetemi Sport Clubot (VESC) is.

Portálunk szerdán a kialakult helyzetről az együttes korábbi játékosával, aki mára már "csak" vezetőedzőként segíti a gárdát, Szokolikné Kalmár Judittal beszélgetett. 

Archív fényképekArchív fényképek

A szövetség részéről egységesen minden csapat kapott egy felmérő kérdőívet, amelyben azzal kapcsolatban voltak kérdések, hogy formában tudjuk-e tartani a játékosainkat, biztosítani tudjuk-e a feltételeket, szeretnénk-e folytatni a bajnokságot. Egyesületünk, illetve jómagam álláspontja is az ebben a nehéz helyzetben, hogy a röplabdázók egészségét nem szabad kockáztatnunk: a fertőzés veszélye mellett egy ilyen hosszú kihagyás után a sérülések kockázata is jócskán megnő! 

– hangsúlyozta Szokolikné, aki szerint a jelenlegi legjobb megoldás az lenne,

ha a szövetség befejezettnek nyilvánítaná a bajnokságot.

Akkor viszont egyúttal az is bele kerülne a pakliba, hogy a VESC női röplabda szakosztálya jövőre az élvonalban találja magát. Hiszen a Kalmár-tanítványok az alapszakaszban elért második helyük után, a rájátszásban egyelőre listavezetőként állnak a nyugati csoportban.

Szokolikné Kalmár JuditSzokolikné Kalmár Judit

A vezetőedző a vehir.hu kérdésére elmondta, az MRSZ-részéről egyelőre semmilyen, a bajnoksággal kapcsolat opcionális lehetőségről nem kaptak tájékoztatást, ugyanakkor az egyesület egyelőre még biztosan nem tudná vállalni az élvonalbeli tagságot.

Klubunk egyelőre még nem tart ott, hogy egy első osztályban való szerepléshez hiánytalanul biztosíthassa a feltételeket. De úgy gondolom, hogy ez nem is baj: hiszek a lépésről lépésre-elv varázsában. Arról nem is beszélve, hogy ezt a magot, ami jelenleg kialakult, szétbombázni sem szeretnénk. Egyértelmű célunk, hogy akik élvonalhoz segítették a csapatot, azok játszhassanak majd ott is a kötelékünkben. A fiataloknak ehhez még kell egy kis idő, de higgyék el nekem, ilyen rutinos, segítőkész csapattársakkal a legjobb úton járnak!

– nyomatékosította Judit, aki zárásként reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy

jövőre már nemcsak az elsőségért, hanem a feljutásért is küzdhetnek majd.

Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röpldabda női röplabda NB II Nyugat rájátszás 1-4. 2. 2020. március 7. 17:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Röpisuli SE 3-2
röplabda női röpldabda NB II rájátszás 1. 2020. február 29. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC Érd 3-0
röpldabda női röplabda NB II Nyugati A csoport, 2019/2020 18. 2020. február 23. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC RÖAK Elmaradt (3-0)
Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
Befejezetté nyilvánította a hazai sorozatokat a röplabda-szövetség is
A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöksége csütörtökön befejezetté nyilvánította a 2019/20-as szezon hazai bajnoki és kupasorozatait.
A minőség a különbség
A minőség a különbség
Az elmúlt idényben mutatott jeles szereplés után, a 2019/20-as kiírásban is célkitűzésként szerepel a dobogó elérése városunk NB II-es női röplabdacsapatának életében. Szokolikné Kalmár Judit viszont már csak edzőként segíti tanítványait a cél megvalósításában.
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Fiatalok, de felnőttek a feladathoz
Hihetetlenül büszke vagyok rájuk, hiszen gyorsan kellett fejlődniük, ők azonban nagyon akartak. Nem voltak könnyű edzéseink, ugyanis a kemény munka híve vagyok, de az egész idény során mindenben partnerek voltak – árulta el az NB II 2018/19-es idényében ezüstérmet szerző VESC női röplabdacsapatának játékos-edzője, Szokolikné Kalmár Judit.
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
Bronzérmes lett a Lovassy leány röplabdacsapata
A veszprémi Lovassy László Gimnázium V-VI. korcsoportos együttese harmadik helyezést ért el röplabda diákolimpia „B” kategóriás országos döntőjében.
Belekóstolhattak a „válogatottságba”
Belekóstolhattak a „válogatottságba”
Különleges lehetőséggel szolgált a szerdai edzésnap a VESC sportolói számára, ugyanis a magyar röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt várta őket az Egyetemi Csarnokban.
2020. július 2. // Ottó névnap