2021. december 8.
//
Mária névnap

Jövőre már valódi cél lehet a feljutás

A koronavírus-járvány miatt egyelőre még a másodosztályú női röplabda-bajnokság is szünetel. A rájátszás nyugati csoportjában listavezető veszprémiek vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit a vehir.hu kérdésére elmondta: a bajnokság végkimenetétől függetlenül a következő idényben sajnos még nem tudnák vállalni az élvonalbeli tagságot.

Ahogy hazánkban több sportág szövetsége, úgy a Magyar Röplabda Szövetség sem vállalt kockázatot a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Az MRSZ álláspontja az volt, hogy szigorúan meg kell előzni mindenféle lehetséges fertőzés veszélyét, ezért előbb úgy határozott, hogy április 3-ig, később döntését meghosszabbítva, május 15-ig felfüggesztette bajnokságait. 

Ez természetesen az összes osztályra, és mindkét nemre vonatkozik. Így érinti városunk másodvonalbeli női csapatát, a nyugati csoportban szereplő Veszprémi Egyetemi Sport Clubot (VESC) is.

Portálunk szerdán a kialakult helyzetről az együttes korábbi játékosával, aki mára már "csak" vezetőedzőként segíti a gárdát, Szokolikné Kalmár Judittal beszélgetett. 

Archív fényképekArchív fényképek

A szövetség részéről egységesen minden csapat kapott egy felmérő kérdőívet, amelyben azzal kapcsolatban voltak kérdések, hogy formában tudjuk-e tartani a játékosainkat, biztosítani tudjuk-e a feltételeket, szeretnénk-e folytatni a bajnokságot. Egyesületünk, illetve jómagam álláspontja is az ebben a nehéz helyzetben, hogy a röplabdázók egészségét nem szabad kockáztatnunk: a fertőzés veszélye mellett egy ilyen hosszú kihagyás után a sérülések kockázata is jócskán megnő! 

– hangsúlyozta Szokolikné, aki szerint a jelenlegi legjobb megoldás az lenne,

ha a szövetség befejezettnek nyilvánítaná a bajnokságot.

Akkor viszont egyúttal az is bele kerülne a pakliba, hogy a VESC női röplabda szakosztálya jövőre az élvonalban találja magát. Hiszen a Kalmár-tanítványok az alapszakaszban elért második helyük után, a rájátszásban egyelőre listavezetőként állnak a nyugati csoportban.

Szokolikné Kalmár JuditSzokolikné Kalmár Judit

A vezetőedző a vehir.hu kérdésére elmondta, az MRSZ-részéről egyelőre semmilyen, a bajnoksággal kapcsolat opcionális lehetőségről nem kaptak tájékoztatást, ugyanakkor az egyesület egyelőre még biztosan nem tudná vállalni az élvonalbeli tagságot.

Klubunk egyelőre még nem tart ott, hogy egy első osztályban való szerepléshez hiánytalanul biztosíthassa a feltételeket. De úgy gondolom, hogy ez nem is baj: hiszek a lépésről lépésre-elv varázsában. Arról nem is beszélve, hogy ezt a magot, ami jelenleg kialakult, szétbombázni sem szeretnénk. Egyértelmű célunk, hogy akik élvonalhoz segítették a csapatot, azok játszhassanak majd ott is a kötelékünkben. A fiataloknak ehhez még kell egy kis idő, de higgyék el nekem, ilyen rutinos, segítőkész csapattársakkal a legjobb úton járnak!

– nyomatékosította Judit, aki zárásként reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy

jövőre már nemcsak az elsőségért, hanem a feljutásért is küzdhetnek majd.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő visszavágó 2021. december 5. 17:00 Balatonfüred Szent Benedek RK CoreComm VESC 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 7. 2021. november 27. 19:00 Budapest, Testnevelési Egyetem TFSE CoreComm VESC 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 6. 2021. november 20. 16:00 Veszprém, Táncsis iskola CoreComm VESC Eötvös DSE 3-1
előző események betöltése