2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Jövőre már valódi cél lehet a feljutás

A koronavírus-járvány miatt egyelőre még a másodosztályú női röplabda-bajnokság is szünetel. A rájátszás nyugati csoportjában listavezető veszprémiek vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit a vehir.hu kérdésére elmondta: a bajnokság végkimenetétől függetlenül a következő idényben sajnos még nem tudnák vállalni az élvonalbeli tagságot.

Ahogy hazánkban több sportág szövetsége, úgy a Magyar Röplabda Szövetség sem vállalt kockázatot a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben. Az MRSZ álláspontja az volt, hogy szigorúan meg kell előzni mindenféle lehetséges fertőzés veszélyét, ezért előbb úgy határozott, hogy április 3-ig, később döntését meghosszabbítva, május 15-ig felfüggesztette bajnokságait. 

Ez természetesen az összes osztályra, és mindkét nemre vonatkozik. Így érinti városunk másodvonalbeli női csapatát, a nyugati csoportban szereplő Veszprémi Egyetemi Sport Clubot (VESC) is.

Portálunk szerdán a kialakult helyzetről az együttes korábbi játékosával, aki mára már "csak" vezetőedzőként segíti a gárdát, Szokolikné Kalmár Judittal beszélgetett. 

Archív fényképekArchív fényképek

A szövetség részéről egységesen minden csapat kapott egy felmérő kérdőívet, amelyben azzal kapcsolatban voltak kérdések, hogy formában tudjuk-e tartani a játékosainkat, biztosítani tudjuk-e a feltételeket, szeretnénk-e folytatni a bajnokságot. Egyesületünk, illetve jómagam álláspontja is az ebben a nehéz helyzetben, hogy a röplabdázók egészségét nem szabad kockáztatnunk: a fertőzés veszélye mellett egy ilyen hosszú kihagyás után a sérülések kockázata is jócskán megnő! 

– hangsúlyozta Szokolikné, aki szerint a jelenlegi legjobb megoldás az lenne,

ha a szövetség befejezettnek nyilvánítaná a bajnokságot.

Akkor viszont egyúttal az is bele kerülne a pakliba, hogy a VESC női röplabda szakosztálya jövőre az élvonalban találja magát. Hiszen a Kalmár-tanítványok az alapszakaszban elért második helyük után, a rájátszásban egyelőre listavezetőként állnak a nyugati csoportban.

Szokolikné Kalmár JuditSzokolikné Kalmár Judit

A vezetőedző a vehir.hu kérdésére elmondta, az MRSZ-részéről egyelőre semmilyen, a bajnoksággal kapcsolat opcionális lehetőségről nem kaptak tájékoztatást, ugyanakkor az egyesület egyelőre még biztosan nem tudná vállalni az élvonalbeli tagságot.

Klubunk egyelőre még nem tart ott, hogy egy első osztályban való szerepléshez hiánytalanul biztosíthassa a feltételeket. De úgy gondolom, hogy ez nem is baj: hiszek a lépésről lépésre-elv varázsában. Arról nem is beszélve, hogy ezt a magot, ami jelenleg kialakult, szétbombázni sem szeretnénk. Egyértelmű célunk, hogy akik élvonalhoz segítették a csapatot, azok játszhassanak majd ott is a kötelékünkben. A fiataloknak ehhez még kell egy kis idő, de higgyék el nekem, ilyen rutinos, segítőkész csapattársakkal a legjobb úton járnak!

– nyomatékosította Judit, aki zárásként reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy

jövőre már nemcsak az elsőségért, hanem a feljutásért is küzdhetnek majd.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda női röplabda NB II nyugat A csoport, 2020/2021 12. 2020. december 13. 16:00 Kaposvár, Városi Aréna MCM-Diamant RÖAK VESC
röplabda női röplabda NB II nyugat A csoport, 2020/2021 10. 2020. november 29. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC MTK Budapest ELMARAD
röplabda női röplabda NB II nyugat A csoport, 2020/2021 4. 2020. november 28. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE-PEAC ELMARAD
röplabda női röplabda NB II nyugat A csoport, 2020/2021 9. 2020. november 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC SzoESE 3-0
előző események betöltése

További cikkek

Hazai pályán továbbra is veretlen a VESC
Hazai pályán továbbra is veretlen a VESC
Szokolikné Kalmár Judit tanítványai a vendég szombathelyiek ellen még szettet sem vesztettek a női röplabda NB II vasárnap délutáni mérkőzésén.
Mindhárom szettet behúzták
Mindhárom szettet behúzták
Több röplabdázónőjét is nélkülöznie kellett, a szetteket tekintve mégis tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a VESC női csapata a vendég Közgáz junior felett a másodosztályú bajnokság szombati játéknapján.
Magabiztos győzelmet arattak röplabdázónőink
Magabiztos győzelmet arattak röplabdázónőink
A 2020/2021-es kiírás első hazai megmérettetésén főlényes diadalt jegyeztek városunk másodosztályban szereplő röplabdázónői a vendég kaposváriak ellen vasárnap.
Hálátlan helyzetben röplabdázónőink
Hálátlan helyzetben röplabdázónőink
Ha a minisztérium a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében úgy határoz, hogy bezáratja a veszprémi egyetemet, akkor a VESC női röplabdacsapata igencsak kilátástalan helyzetbe kerül, hiszen edzéseik mellett a hazai mérkőzéseiket is az említett intézmény tornacsarnokban játsszák sportolónőink.
Bartha-Kéri Bianka győzelmével zárult az ügyességi sportverseny
Bartha-Kéri Bianka győzelmével zárult az ügyességi sportverseny
Az SVSE középtávfutója, Bartha-Kéri Bianka nyerte a péntek este rendezett seregszemlét, amelyen városunk nyolc kiváló hölgy sportolója csatázott.