Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C

Elindult a védőmaszkok kiosztása Veszprémben

2020. április 9. 11:38
A következő időszakban minden postaládába két darab szájmaszkot juttat el az önkormányzat. Emellett a gyártás sem állt le, önkéntesek folyamatosan dolgoznak további maszkokon, amelyek kiosztásába a veszprémi futsal és kézilabda csapatok játékosai besegítenek majd.

Porga Gyula polgármester korábbi ígérete szerint minden veszprémi háztartásba el fognak juttatni szájmaszkokat, hogy segítsék az embereket a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Ez a mai nappal elkezdődött és már több postaládába eljutott az első adag.

A VKSZ munkatársai már elkezdték a postaládákba bedobni a maszkokat (fotó: Porga Gyula Facebook)A VKSZ munkatársai már elkezdték a postaládákba bedobni a maszkokat (fotó: Porga Gyula Facebook)

A város több módon és különböző helyekről szerezi be ezeket a maszkokat. Egyrészről önkéntesek, veszprémi vállalatok és a városi intézmények munkatársai folyamatosan varrják és csomagolják őket. Másrészről hetekkel ezelőtt kész maszkokat is rendelt az önkormányzat, egy részüket Kínából.

Utóbbi kiszállításában a világméretű járvány miatt több esetben is fennakadások voltak, az Európában tapasztalható logisztikai problémák miatt lassabban érkezik meg Veszprémbe ez a szállítmány, viszont ez sem akadályozza azt, hogy elkezdődjön a lakosság számára a helyben gyártott maszkok kézbesítése.

Elsőként az egészségügyben és a szociális területen dolgozók, valamint az önkéntesek kapták meg a védőfelszerelést, a mai nappal pedig a postaládákba is elkezdték kiosztani azokat.

Folyamatos a gyártás és a csomagolás Veszprémben (fotó: Porga Gyula Facebook)Folyamatos a gyártás és a csomagolás Veszprémben (fotó: Porga Gyula Facebook)

Minden háztartásba 2 darab maszkot juttat el az önkormányzat, azaz postaládánként 2-t, ebben a VKSZ Zrt. munkatársai segítenek.

A gyártás és a kiszállítás is folyamatos, a jövő héten pedig az 1. Futsal Club Veszprém és a Telekom Veszprém játékosai is segítenek majd a maszkok terjesztésében.

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.