2020. május 31. // Angéla névnap

Elindult a védőmaszkok kiosztása Veszprémben

2020. április 9. 11:38
A következő időszakban minden postaládába két darab szájmaszkot juttat el az önkormányzat. Emellett a gyártás sem állt le, önkéntesek folyamatosan dolgoznak további maszkokon, amelyek kiosztásába a veszprémi futsal és kézilabda csapatok játékosai besegítenek majd.

Porga Gyula polgármester korábbi ígérete szerint minden veszprémi háztartásba el fognak juttatni szájmaszkokat, hogy segítsék az embereket a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Ez a mai nappal elkezdődött és már több postaládába eljutott az első adag.

A VKSZ munkatársai már elkezdték a postaládákba bedobni a maszkokat (fotó: Porga Gyula Facebook)A VKSZ munkatársai már elkezdték a postaládákba bedobni a maszkokat (fotó: Porga Gyula Facebook)

A város több módon és különböző helyekről szerezi be ezeket a maszkokat. Egyrészről önkéntesek, veszprémi vállalatok és a városi intézmények munkatársai folyamatosan varrják és csomagolják őket. Másrészről hetekkel ezelőtt kész maszkokat is rendelt az önkormányzat, egy részüket Kínából.

Utóbbi kiszállításában a világméretű járvány miatt több esetben is fennakadások voltak, az Európában tapasztalható logisztikai problémák miatt lassabban érkezik meg Veszprémbe ez a szállítmány, viszont ez sem akadályozza azt, hogy elkezdődjön a lakosság számára a helyben gyártott maszkok kézbesítése.

Elsőként az egészségügyben és a szociális területen dolgozók, valamint az önkéntesek kapták meg a védőfelszerelést, a mai nappal pedig a postaládákba is elkezdték kiosztani azokat.

Folyamatos a gyártás és a csomagolás Veszprémben (fotó: Porga Gyula Facebook)Folyamatos a gyártás és a csomagolás Veszprémben (fotó: Porga Gyula Facebook)

Minden háztartásba 2 darab maszkot juttat el az önkormányzat, azaz postaládánként 2-t, ebben a VKSZ Zrt. munkatársai segítenek.

A gyártás és a kiszállítás is folyamatos, a jövő héten pedig az 1. Futsal Club Veszprém és a Telekom Veszprém játékosai is segítenek majd a maszkok terjesztésében.

vehir.hu

További cikkek

A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
Dr. Udvardy György veszprémi érsek videóüzenetben szólt híveihez Pünkösd alkalmából. Közben az országban sok helyen már megtartották a szentmiséket, de csak szigorú egészségügyi biztonsági előírások betartása mellett.
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
A világ- és Európa-bajnok veszprémi úszót, Rasovszky Kristófot most a sikeres egyetemi vizsgái motiválják.
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei
Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében - közölte Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarításuk van a fiataloknak egy felmérés szerint
Átlagosan 404 ezer forint megtakarítása van a 19 és 29 év közötti magyar fiataloknak egy 2020 első negyedévi felmérés szerint, ezen belül a 19-25 évesek átlagosan 300 ezer forint spórolt pénzzel rendelkeznek, míg a 26-29 éveseknél félmillió forint felett alakul a félretett összegek átlaga.
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
2020. május 31. // Angéla névnap