2020. június 2. // Anita, Kármen névnap

Veszprémben is szigorítottak a hosszú hétvégére

2020. április 10. 10:50
A polgármester közleményben ismertette a húsvéti hosszú hétvégére vonatkozó szigorúbb szabályokat.

Tisztelt Veszprémiek!

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetéseket folytattam az érintett hatósági szervezetekkel, ezért úgy döntöttem, Veszprémben is szigorításra van szükség. 

Így 2020. április 10. 12:00-tól - április 13., hétfő 24:00-ig elrendelem, hogy 

• a húsvéti hosszú hétvégén kizárólag az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyiárut, háztartási tisztítószert árusító üzletek, a Vásárcsarnok és  az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva

• közterületi korlátozásként tilos a tartózkodás a népszerű kirándulóhelyeken, mint a Gulya-domb, a Séd-völgy, a Benedek-hegy és a parkerdő

• tilos a tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket

• Kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a Kossuth utcán, az Erzsébet-ligetben, a Szabadság téren, a Vár utcán és a Színház kertben

• Dohányboltban - az ott foglalkoztatottak kivételével - tilos tartózkodni. Dohányboltból csak elvitelre lehet vásárolni. 

• Dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

• A babakocsis gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás kizárólag a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges.  

A rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban!  A szabályok megszegése büntetést von maga után! 

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést! 

Kerüljék a csoportos összejöveteleket, valamint tartózkodjanak a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől! 

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében. 

Veszprém, 2020. április 10. 

Porga Gyula

A rendelet teljes terjedelmében elolvasható itt:

 

Kapcsolódó cikk
Húsvét hétvégi korlátozások Veszprémben
vehir.hu

További cikkek

Pipacsmezők madártávlatból
Pipacsmezők madártávlatból
Ezekben a napokban számos poszt tűnik fel Facebook-on és Instagramon pipacsos mezőkről, rétekről. Mi madártávlatból, drónnal néztük meg ezeket a mezőket Veszprém közelében. Tényleg festői vidéken élünk!
A veszprémi gyepmester egy medvét is megszelídítene
A veszprémi gyepmester egy medvét is megszelídítene
Élhet-e egymás mellett békében vaddisznó és ember? Nos, Varga József szerint akár legjobb barátok is lehetnek. Lassacskán már másfél éve, hogy a nyugdíjas mezőgazdasági szakember átvette a Veszprémi Gyepmesteri Telep vezetését. Azóta pedig olyan helyet sikerült varázsolnia az egykori "dögkútból", ahol a kóbor, netalán utcára kitett állatok ismét otthon érezhetik magukat.
Napolaj, matrac és költségvetés-tervezés a strandoláshoz
Napolaj, matrac és költségvetés-tervezés a strandoláshoz
Hamarosan hivatalosan megnyit az összes balatoni strand, így jó idő esetén ismét lehet tervezni a hétvégi kikapcsolódást. A hűtőtáska tartalmának összeállítása mellett viszont nem árt, ha kisebb költségvetést is összeírunk egy-egy strandolás előtt, ugyanis a legtöbb strandon emelkedtek a belépőjegyek.
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
A veszprémi érsek a megújulásról beszélt Pünkösdkor
Dr. Udvardy György veszprémi érsek videóüzenetben szólt híveihez Pünkösd alkalmából. Közben az országban sok helyen már megtartották a szentmiséket, de csak szigorú egészségügyi biztonsági előírások betartása mellett.
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
Rasovszkynak három hét és három fok hiányzik az első balatoni edzéséhez
A világ- és Európa-bajnok veszprémi úszót, Rasovszky Kristófot most a sikeres egyetemi vizsgái motiválják.
2020. június 2. // Anita, Kármen névnap