Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben is szigorítottak a hosszú hétvégére

2020. április 10. 10:50
A polgármester közleményben ismertette a húsvéti hosszú hétvégére vonatkozó szigorúbb szabályokat.

Tisztelt Veszprémiek!

A 2020. április 9-én elrendelt kijárási korlátozás meghosszabbítása kapcsán további egyeztetéseket folytattam az érintett hatósági szervezetekkel, ezért úgy döntöttem, Veszprémben is szigorításra van szükség. 

Így 2020. április 10. 12:00-tól - április 13., hétfő 24:00-ig elrendelem, hogy 

• a húsvéti hosszú hétvégén kizárólag az élelmiszer üzletek, drogériák, gyógyszertárak, vegyiárut, háztartási tisztítószert árusító üzletek, a Vásárcsarnok és  az üzemanyag-töltőállomások lehetnek nyitva

• közterületi korlátozásként tilos a tartózkodás a népszerű kirándulóhelyeken, mint a Gulya-domb, a Séd-völgy, a Benedek-hegy és a parkerdő

• tilos a tartózkodni a játszótereken és nem lehet használni a kültéri a sporteszközöket

• Kizárólag a területen való áthaladás céljából lehet tartózkodni a Kossuth utcán, az Erzsébet-ligetben, a Szabadság téren, a Vár utcán és a Színház kertben

• Dohányboltban - az ott foglalkoztatottak kivételével - tilos tartózkodni. Dohányboltból csak elvitelre lehet vásárolni. 

• Dohányboltok és elvitelre árusító vendéglátó helyiségek előtti várakozás csak az egyesével és egymástól legalább 2 méter távolság megtartásával lehetséges.

• A babakocsis gyermeksétáltatás, valamint a kutyasétáltatás kizárólag a távolságtartási szabályok betartásával lehetséges.  

A rendvédelmi szervek fokozott ellenőrzést végeznek a közterületeken az érintett időszakban!  A szabályok megszegése büntetést von maga után! 

Kérek mindenkit, hogy a húsvéti hétvégén csak alapos indokkal hagyják el otthonaikat és a lehető legkisebb mértékűre korlátozzák a szociális érintkezést! 

Kerüljék a csoportos összejöveteleket, valamint tartózkodjanak a közterületen történő szabadidős tevékenységek végzésétől! 

A szigorított szabályok fegyelmezett betartásával, sokat tehetünk magunk és mások egészségének és életének védelme érdekében. 

Veszprém, 2020. április 10. 

Porga Gyula

A rendelet teljes terjedelmében elolvasható itt:

 

Kapcsolódó cikk
Húsvét hétvégi korlátozások Veszprémben
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.