Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
21°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
21°C

Egy boldog kutya tanácsai kezdő gazdik számára

2020. április 14. 9:27

Üdv néked, újdonsült kutyatulajdonos! Talán még fogalmad sincs arról, micsoda öröm költözött otthonodba most, hogy egy négylábú taggal bővült a családod! Persze az együttélésnek megvannak a szabályai, ám ha maradéktalanul betartjátok ezeket, akkor rengeteg boldog évet tölthettek együtt!

Bizonyára te is beszerezted az alapvető kellékeket, úgy mint fekhely, póráz, játékok, illetve valószínűleg már voltatok az állatorvosnál is. No de vajon mennyire vagy képben az etetésüket illetően? A legtöbb kutya nyilván mindent megeszik, amit csak elé raksz, épp ezért neked kell odafigyelned arra, hogy mivel eteted. Figyelem, gyorstalpaló kutyaetetési tanácsadás következik!

Honnan tudhatod, ha valamit nem jól csinálsz?

Bár a te nyelveden beszélni nem tudunk, de ha odafigyelsz ránk, akkor akad pár árulkodó jele annak, ha valami nincs rendben az egészségünkkel. Ha például túlsúlyosak vagyunk, akkor valószínűleg túl sokat adsz olyan táplálékból, aminek magas az energiatartalma, és egyszerűen nem mozogjuk le. Ilyenkor két választásod van: vagy minden egyes nap reggeltől estig sétáltatsz minket, vagy olyan eledelt adsz, amiben nincsen annyi felesleges kalória.

Ha a szőrünk fakó, emellett gyakran vakarózunk, az szintén utalhat a helytelen táplálkozásra. Persze ennek oka többféle is lehet: nem elég változatosan etetsz minket, valamelyik tápanyagból túl keveset vagy sokat kapunk, netalántán allergia gyötör. Ha a fehér köpenyes szerint viszont teljesen egészségesek vagyunk, akkor nem kell változtatnod az étkezésünkön!

Ha gondos gazdi vagy, akkor bizony elég gyakran fogsz találkozni a végtermékünkkel. Tudtad, hogy ebből is meg tudod állapítani azt, ha esetleg valamilyen emésztési gondunk akadt? Ezért többnyire szintén a nem megfelelő eledel a hibás.

Ha most azt gondolod, hogy amelyik étel neked megfelelő, az számunkra is ideális, akkor sajnos tévedsz! A genetikánk nagyon különbözik a tiétektől, ezért kérünk, sose adj nekünk házikosztot! Bizonyára örömmel megesszük, és talán ízlik is, de hosszú távon nem teszel nekünk jót vele. Válaszd inkább helyette a Kutyakajas.hu Webáruházban kapható Happy Dog eledeleket.

Hogyan lehetsz igazán jó gazdi?

Az eddigiek egy picit talán megrémisztettek, hiszen végig arról volt szó, hogy mit NE csinálj velünk. Azonban aggodalomra semmi ok! Nem olyan nehéz rólunk megfelelően gondoskodni. Ennek az első lépése az legyen, hogy olyan tápot válassz számunkra, amely lehetőleg természetes összetevőkből és minőségi nyersanyagokból áll. 

Az efféle tápok magas arányban tartalmaznak állati fehérjéket, illetve teli vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. Ami a legjobb bennük, hogy jól emészthetőek, így biztos lehetsz benne, hogy minden tápanyagot megkapunk, amire csak szükségünk van.

Hidd el: ha törődsz velünk, és odafigyelsz ránk, akkor mi életünk végéig hűségesek leszünk hozzád!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.