Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
16°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
16°C

Miért praktikus a rolós szúnyogháló?

2020. április 14. 9:42

Itt a szúnyogszezon! Az enyhe télnek meglett az eredménye: a gyorsan kikelő rovarok még a nagyvárosok ablakait, függönyeit is elfoglalták. Ha másért nem, már ezért is megéri elgondolkodni azon, hogy kijavítsuk vagy pótoljuk az elhasznált, hiányzó szúnyoghálókat. Persze a kisebb lakások tulajdonosai sokszor ellenállnak, hiszen tartanak tőle, hogy elveszítik az egyetlen, használható ablakot. Számukra is van megoldás. A rolós szúnyoghálók telepítése megoldja a problémát.

Miért érdemes szúnyoghálót telepíteni?

A szúnyogháló előnyeit elsőre feleslegesnek tűnhet ecsetelni: “nem forog bogárkarika a lámpa körül”, ha nyitott ablaknál olvasunk, nem lepik a legyek a konyhapultra tett süteményt, a beszabadult darazsak sem okoznak riadalmat. De a szúnyoghálónak van még néhány elfelejtett funkciója is. 

A szúnyogháló nem csak a behatolóktól véd, hanem attól is, hogy valaki “kihatoljon” a lakásból. A háziállatok, például a cicák vagy az elszabadult papagájok nem jutnak az utcára. Sőt, néha a gyerekek biztonsága is azon az egyetlen hajszálon múlik, amit a szúnyogháló jelent. A szúnyogháló kényelmet és védelmet ad, ezért a legkisebb lakásba is érdemes telepíteni. 

Miért jobb a rolós szúnyogháló?

A panel vagy lakóparki lakásokat sokszor szúnyogháló nélkül adják át. Ennek nem csak a spórolás az oka. Ha fix szúnyogháló kerül rájuk, az ablakok sok funkciót elveszítenek. Nem lehet rajtuk kihajolni, kirázni egy függönyt, esetleg kiteregetni az ablak alá tett szárítóra. 

A fix rendszerek hátránya, hogy mindent vagy semmit alapon működnek. Vagy az ablakot használjuk, vagy szúnyoghálónk van. Még a kivehető keretes rendszer esetében is legalább évi két szerelést igényel, hogy télen háló nélkül használhassuk az ablakot. 

A Redőny Diszkontnál kapható rolós szúnyogháló ezt a kérdést oldja meg. Ha szükség van rá, a rugós szerkezettel leereszthetjük a hálót, ha viszont épp ki kell nyúlnunk az ablakon, felhúzzuk. A felhúzott rolós szúnyogháló nem zavarja a kilátást és nem árnyékol. Sőt, a rendszer a viharkárokat is állja: ha úgy érezzük, túl nagy a szél, csak fel kell engedni a rolót. 

További előnyök

Rugós szerkezet? Akkor biztos drága! - szerencsére ez a félelem alaptalan. A rolós szúnyogháló ma már alig kerül többe, mint egy jobb minőségű, fix keretes darab. Sőt, a rolós szúnyoghálót sok lakásban elég csak az egyik ablakszárnyra telepíteni (panelban csak a nyíló, de nem a forgó ablakrészre).

Rolós szúnyoghálókat akár online is rendelhetünk. A Redőny Diszkont webáruházban például nem csak magát a hálót, de rengeteg alkatrészt is megvásárolhatunk. Ha vállalkozunk a szerelésre, gyors, tartós és költséghatékony megoldást kapunk.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.