Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
15°C

Az elektromos motorok világa

2020. április 16. 8:43

Az elektromos járművek egyre nagyobb és nagyobb népszerűségnek örvendenek, ebből következően gyakran találkozni velük az utakon is. 

Az elektromos motor azért jó választás, mert környezet- és költségkímélő, csendes közlekedési eszköz. Továbbá a benzinszag sem okoz kellemetlenségeket. Az elektromos motorok teljesen különböző vezetési élményt nyújtanak, mint hagyományos társaik. Az alábbiakban az elektromos motorokból mutatunk be néhány típust. 

Könnyű elektromos robogók

A Z-Tech típus egy egyszerű, könnyű, sportos kivitelezésű robogó. Kényelmes közlekedést biztosít a kiváló minőségű ülésének és a lengéscsillapítóknak köszönhetően. 130 kg-ig terhelhető. Hatótávolsága 40 km. 

A Volta kis méretű, de hosszabb távok megtételére alkalmas robogó. Széles lábtartóval, kényelmes üléssel rendelkezik. Első és hátsó rugózása alkalmassá teszi a rendszeres használatra.

Az Ultimate e-Bike-nál kapható elektromos motorok között a fenti márkák mindegyike megtalálható, érdemes körülnézni a kínálatban!

Városi közlekedésre kifejlesztett motor

A intelligens Niu motort kimondottan városi közlekedésre fejlesztették ki, 150.000 felhasználóra kiterjedő kutatás és elemzés eredményeként. A Niu szénkefe nélküli mágneses motor. Minden egyes elemét úgy tervezték meg, hogy az energiahatékonyság tekintetében tökéletes egyensúlyt érjenek el. Mindezt azért, hogy a motor kellő teljesítményt nyújtva csökkentse a teljesítményveszteséget. 

A rendszert összekapcsolták egy EBS elnevezésű kettős fékrendszerrel, amely minden fékezéssel tölti az akkumulátort.

Az U-sorozat robogói távirányítással, kulcs nélkül indíthatók. A fejlesztésüknél a biztonság is nagy hangsúlyt kapott: nappali menetfényekkel és 360 fokos LED világítással felszereltek. 

A NIU MQi + Sport változat külső méreteinek és nagyobb tengelytávjának köszönhetően két személy szállítására is alkalmas lehet. 

Nagyobb akkumulátorral átlag 100 km-t is meg tud tenni egy feltöltéssel, de ECO módban 130 km-es hatótávolság sem kivitelezhetetlen. 

A NIU NQi típus a legmodernebb lítium akkumulátorokat használja. Súlya csupán 10 kg, hatótávolsága 80 km, egy feltöltéssel. Átlagosan 45 km/órás sebességgel képes haladni.

Krossz motor

A SUR-Ron Firefly elektromos üzemű krosszmotor. Rendelkezik az összes olyan irattal, ami a közúti forgalomba helyezéshez szükséges. Legalább egy segédmotoros jogosítvány szükséges a vezetéséhez.

A modell kiválóan alkalmas terepre. A segédmotoros kerékpár könnyű kezelhetősége, az off-road kerékpár hatalmas ereje vegyül benne. 

Látható, hogy többféle típusú elektromos motor közül választhat, felhasználási igényeinek megfelelően. 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.