Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lerohanta a Kaposvár a Veszprémet

2010. január 11. 11:50 // Forrás: kapos.hu
Vereséggel kezdte meg a női röplabda NB I középszakaszát Veszprémi Egyetem SC a házigazda Kaposvár ellen.

A kaposvári lányok az év végén sem álltak le, és hamar kiderült, hogy Mészáros Péter vezetőedző nem véletlenül tartotta fontosnak, hogy a csapat formában maradjon. A középszakaszban ugyanis már nem babra megy a játék, a négy együttes hatfordulós csatájának győztese feljut az Extraligába. A somogyiak a szépszámú közönség előtt ennek megfelelően már az első percekben nagyszerűen összpontosítottak, és nem engedték kibontakozni ellenfelüket. A hazaiak egy 5:0-s rohammal indítottak, majd néhány veszprémi villanás után végképp a kezükbe vették a játszma irányítását. Kondor Gabriella pontjával már 19:15-re vezetett az együttes, Rák Rebeka sokadik szép megmozdulása pedig játszmalabdához juttatta a társaságot, innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek.

A térfélcsere után a veszprémi játékosok sok hibával röplabdáztak, a kaposváriak pedig szorgalmasan tették a dolgukat a pályán. A hajrában előbb Czmerk Zsuzsanna, majd a csereként beállt Horváth Petra is nyitott egy ászt, és a 25:14-es végeredményre sem kellett sokat várni. Eleinte a harmadik játszmában sem történt fordulat, a Kaposvár pontról pontra jutott közelebb a találkozó megnyeréséhez. 16:13 után aztán összekapta magát a Veszprém, és 20:20-nál egyenlített. Az izgalmas végjáték helyett megint kaposvári pontok következtek. Horváth Petra blokkjával már 24:22 állt a táblán, Rák Rebeka pedig befejezte a meccset. A somogyiak a vártnál is magabiztosabban verték meg egyik nagy riválisukat, így megadták az alaphangot a cseppet sem könnyű folytatáshoz.

A mérkőzés legjobbja

Ezúttal a kaposvári Rák Rebeka volt a mérkőzés legjobbja, aki hasznos, ponterős játékával jelentős részt vállalt a sikerből. Ezen a napon a kaposváriak összes játékosa átlagon felül teljesített, még a csereként többször, több posztra beállt fiatal Horváth Petra is nagyot lendített együttese teljesítményén.

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 1. forduló
BITT-Kaposvári NRC–Veszprémi Egyetemi SC 3:0 (21, 14, 22)
Kaposvár, 100 néző. Játékvezetők: Pőcze, Donkó
Kaposvár: Pálfy 3, Rák 16, Harmath 2, Czmerk 13, Kondor G. 11, Kondor T. 6. Csere: Csitári (liberó), Horváth P. 3. Edző: Mészáros Péter
Veszprém: Bodnár R., Környei 10, Jezerniczki 3, Szelle 8, Földesi 7, Kovács A. 8. Csere: Vida (liberó), Tobak 2, Pintér 3. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 5:0, 8:6, 8:9, 13:13, 16:14, 19:15, 21:19, 24:20. 2. játszma: 5:2, 8:5, 13:5, 18:12, 24:14. 3. játszma: 8:5, 16:13, 20:20, 24:22

Edzői értékelés

Mészáros Péter: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mindenképpen nyerni szerettünk volna. A lányok átérezték, mennyire fontos ez a találkozó, jól tudták, hogy ez már nem babazsúr... Kézben tartottuk a meccset, és a harmadik játszma izgalmai ellenére is biztosan nyertünk.

Oláh János: – Sajnos a felkészülésünk messze volt a tökéletestől, így nem lehettek vérmes reményeink ezen a délutánon. A harmadik játszmában több volt, mint ami végül lett belőle.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.