Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Magyarország a kedvence

2010. január 12. 11:26
Februárban Veszprémben lép fel a PianoForte Duo. A duó tajvani születésű zongoraművészével, Hsin-Ni Liuval beszélgettünk.

Hsin-Ni Liu még nincs harminc, de már játszott az Izraeli Kamarazenekarral, az orosz Solisty Szimfónikus Zenekarral és a Miskolci Szimfónikus Zenekarral is.
- Tajpejben születtem, öt évesen már zongoráztam, majd az Egyesült Államokban, Clevelandben és New Yorkban tanultam, többek között a Juilliard Schoolban – mesél magáról a fiatal zongoraművész, aki jelenleg negyedik diplomájáért tanul a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

– Sok országban megfordultam már, de jelen pillanatban Magyarország a kedvencem. Jó itt élni, szeretem az embereket, és ami nagyon fontos nekem, nagyon finomak és bőségesek az ételek – mondja mosolyogva. - Szeretem az itteni ízeket és az sem zavar, hogy zsírosabban főznek, hiszen több munkával el is égetik azt. Sokak szerint nehéz a magyar nyelv, de szerintem az angol bonyolultabb. A kínairól pedig ne is beszéljünk!

- A beilleszkedés szerencsére nem okozott sok problémát, hiszen a magyar és a tajvani kultúra között sok a hasonlóság. A tajvani emberek számára is, ahogy a magyarok számára, nagyon fontos a család, központi helyet foglal el életükben. Számomra is legjobban a családommal közösen eltöltött idő hiányzik. Na meg a hó, ami nálunk csak a magas hegyek tetején fordul elő.


Hsin-Ni Liu

- Nem számolom, hogy naponta hány órát próbálok – térünk vissza a zenéhez a zongoraművésszel –, egy magyar mondás szerint a sok gyakorlással lehet jó munkát végezni. Ez nagyon igaz. Ettől válhat egy koncert sikeressé. Ez volt a mottóm, mikor New Yorkban a Carnegie Hallban léptem fel és akkor is, mikor a Miskolci Nemzetközi Operabálon. Több magyar városban jártam már, de eddig a kedvencem Eger, ahol a gyönyörű városképhez finom ételek és csodás borok is társultak.


A Hsin-Ni Liu és Legendy László alkotta PianoForte Duo február 5-én lép fel Veszprémben. A következő hetekben olvasóink belépőjegyet nyerhetnek a koncertre.

Galéria
Magyarország a kedvence
Tiger Szabolcs
további cikkek
Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja gyászhír Meghalt Liam Payne, az egykori One Direction fiúzenekar tagja A Buenos Aires-i rendőrség tájékoztatása szerint 31 éves korában elhunyt Liam Payne, a One Direction zenekar tagja, miután kizuhant egy helyi hotel harmadik emeletéről.  tegnap 12:00 Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára Tízéves az Amigos a gyerekekért Alapítvány Forgács-Fábián Sára tíz évvel ezelőtt hozta létre az Amigos a gyerekekért Alapítványt, a kórházban fekvő gyerekeket segítő nonprofit szervezetet. tegnap 21:45 Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Színházi előadást mutattak be a veszprémi fogvatartottak Kedd délután volt a Jóra való buzgóság című előadás bemutatója, melyet a szabadságvesztésüket a veszprémi bv. intézetben töltő fogvatartottak mutattak be. A darabot Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművésznő szakmai irányításával állították színpadra, és a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság színháztermében mutatták be. 2024. október 16. 15:18 Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT kultúra Három éve pezsegteti a belváros kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT Már három éve pezsegteti Veszprém belvárosának kultúráját és gasztronómiáját a KUNSZT brunch-bisztró, ahol az születésnapi hétvége során új kiállítással és zenei élményekkel is lehetett találkozni, miközben konyhában és a pultban sem volt megállás egy pillanatig sem. 2024. október 14. 16:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.