2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Zöldebb kulturális főváros

2020. június 24. 4:00
2023 Veszprém-Balaton
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa a Bakony-Balaton régióban működő környezettudatos vállalkozókat keres, akikkel közösen zöldebbé tehetik az EKF programokat.

Az EKF programokat átfogja a fenntarthatósági és környezetvédelmi projekt, melyet Pintér Margaréta felelős projektvezető mutatott be. A projekt egy olyan fenntartható rendezvényszervezési módszertant és szervezeti üzemeltetést fog biztosítani, ami pozitív és hosszútávú környezeti és társadalmi hatást fog gyakorolni. Ezzel az EKF nyíltan tudja vállalni és képviselni a kulturális eseményeken a környezetvédelmet is. Ezekhez egy szempontrendszert dolgoznak ki, amiben konkrét környezeti vállalások mentén fejleszthetik a programjaikat, ezeket a feltételeket egy kézikönyv formájában fogják kiadni majd, a partnerek számára. A környezetbarát stratégiához egy monitoring rendszert is fognak alkalmazni, hogy folyamatosan fejleszthessék a projektet.

Kiemelten fontos, hogy minél több helyi termelőt, vállalkozót vonjanak be a projektbe.

Igazából, túljutottunk azon a ponton, hogy csak félig-meddig foglalkozzunk ezzel a témával. Ideje, hogy ne csak látszólagosan legyen valami környezetkímélő vagy zöld, hanem hogy tényleg komolyan átgondolt és tudatos döntéseket hozzunk bármiben, ami a környezetre hatást gyakorol

– nyilatkozta Pintér Margaréta.

Ennek a gondolatnak a mentén jött létre a Fenntartható Adatbázis projekt. Ez az adatbázis abban segít, hogy az EKF rendezvényeket helyi, fenntartható és környezetbarát termékekkel tudják ellátni. Ez a platform bárki számára elérhető lesz, így már régiók számára is hasznos lehet, megkönnyítve az információ áramlását.

Ennek a rendszernek a kialakításában kérnek segítséget, elsősorban olyan vállalkozásoknak az elérhetőségét várják, akik fenntartható szolgáltatásokat nyújtanak, zöld rendezvénykellékeket gyártanak vagy környezetbarát anyagokat állítanak elő.

Jelentkezni az EKF Facebook oldalán lehet, vagy emailben az ekfabc@veszprembalaton2023.hu címen. A jelentkezéshez kell a vállalkozás neve, elérhetőség, a székhely címe és hogy mivel foglalkoznak valamint, hogy tevékenységük hogyan kapcsolódik az ökológiai fenntarthatósághoz.

vehir.hu

További cikkek

Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Leállt a paksi atomerőmű negyedik blokkja
Egy irányítástechnikai berendezés meghibásodása miatt csütörtök hajnalban leállt a paksi atomerőmű 4. blokkja - közölte honlapján az atomerőmű.
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap