Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elővárosi közlekedésbe vonja a Volán Zircet

2020. május 10. 4:00
Jelentősen átalakítja a menetrendjét a Volánbusz a 82-es út mentén.

Új menetrendet vezet be a 82-es út mentén a Volánbusz május 16-tól. A menetrendek.hu utazástervező oldal már tartalmazza az új menetrendet.

Összekötik a Balatont Győrrel

Veszprém és Győr között egész nap egyenletesen 2 óránként, csúcsidőben reggel Győr, délután Veszprém irányába pedig már óránként indulnak autóbuszok, biztosítva ezzel a rendszeres kapcsolatot a két megyeszékhely és a térség települései között – közölte a busztársaság. A győri Széchenyi István Egyetemre járást is megkönnyítik, tanítási napokon reggel kettő (7:31-es és 8:20-os érkezéssel), vasárnap délután pedig (19:26-os érkezéssel) további egy járat Győrben közvetlenül az egyetemig közlekedik elősegítve a diákok és a dolgozók eljutását.

Győrből több járat közlekedik egész évben Balatonfüredre, ezáltal jelentősen javul a Balaton elérhetősége a 82-es úton és annak vonzáskörzetében elhelyezkedő településekről. A megyeszékhelyeket összekötő buszok Eplényben már két megállóban is megállnak.

Elővárosi közlekedés Zircre

Veszprém és Zirc között egész nap egyenletesen, átlagosan 30 percenként, Veszprém, autóbusz-állomásról és Zirc, Rákóczi térről is egész nap óra:55-kor és :30-kor indulnak az autóbuszok. 

Zirc felől több gyorsjárat közlekedik a Veszprém észak-nyugati részén elhelyezkedő ipari területhez, ezáltal a Zirc térségéből utazók részére csökken a menetidő.
A reggeli időszakban tanítási nap okon Zircről Veszprém irányába 6:25 és 6:55 között már 5 percenként, délután Veszprémből Zirc felé 13:45 és 14:55 között már 10 percenként közlekednek az autóbuszok.

Összehangolják a Zirc környéki települések közlekedését

Zircen javulnak a csatlakozási lehetőségek a Veszprém és Zirc, valamint a Zirc és a környező települések között közlekedő autóbuszjáratok között, így Nagyesztergár, Bakonynána Dudar, Bakonybél, Lókút, Pénzesgyőr, Porva, Borzavár településekről kedvezőbbé válik Veszprém elérhetősége.

Olaszfaluból jelentősen javul a megyeszékhely és Zirc közösségi közlekedési kapcsolata is, mivel a Veszprém és Zirc között közlekedő járatok óránként a település érintésével közlekednek.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.