2022. június 27.
//
László névnap

Elismerést az ápolóknak!

Az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozó ápolók megbecsülése mellett foglalt állást az ápolók napja alkalmából kiadott közleményében Gerstmár Ferenc, az LMP önkormányzati képviselője.

"Az LMP üzenete egyszerű: mindent el kell követni, hogy gondoskodjunk a gondoskodókról" – fogalmazott a képviselő. Kifejtette: egyetértenek azzal, hogy a kormány 500 ezer forint rendkívüli juttatást biztosít az egészségügyben dolgozó ápolóknak, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy ezt a támogatást a szociális ellátásban dolgozók is megkapják.

Illusztráció: @evgphotosIllusztráció: @evgphotos

Hozzátette: "az egyszeri juttatások azonban nem helyettesíthetik a bérek rendezését, legalább 30 százalékos azonnali béremelés kell az egészségügyi és szociális szektorban, hogy munkájukat valóban megbecsüljük; és arra sem árt figyelmet fordítani, hogy ezeken a területeken nagy a munkaerőhiány."

vehir.hu

További cikkek

Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Dr. Csutak Ibolya kapta a Perlaky-díjat
Az elismerést hétfő délután vehette át Porga Gyula polgármestertől a Csermák Antal zeneiskolában.
50 éve Krisztus szolgálatában
50 éve Krisztus szolgálatában
Vasárnap a Szent Margit templomban mutatta be Nagy Károly atya aranymiséjét papi felszentelésének 50. évfordulója alkalmából.
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Megválasztották Balatonalmádi új polgármesterét
Hat Veszprém megyei településen polgármestert, ezek közül négyben képviselő-testületi tagokat is választottak vasárnap.
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Közösen ünnepeltek az ösküiek Ösbő vezér napján
Ismét megrendezték Öskü hagyományos közösségi ünnepét, az Ösbő vezér napokat. Pénteken és szombaton a helyiek produkciója mellett koncertekkel is készültek a szervezők.
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
Amikor a műanyagból hulladék lesz, ott is kezdődhet a művészet
"Tiszta Balaton, tiszta művészet" címmel rajtolt el idén is a HybridCycle fenntarthatóságot és újrahasznosítást hirdető kezdeményezése. Ezúttal Balatonakarattyán a Nekem a Balaton nevű bisztróban tartották a 2022-es projektnyitót, ahol látványos kupakgyűjtő akcióval, gyerekeknek szóló kreatív újrahasznosító workshoppal is készültek, valamint bemutatták azt a hajót, aminek idén még nagy jelentősége lesz a projekt sikerességében.