Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Durva balesetet rögzített a kamera a nyolcason

2020. május 14. 4:00 // Forrás: Magyar Közút
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. osztota meg azt a videót, ahol az egyik munkatársuk is veszélybe került egy figyelmetlen autós miatt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mérnökségei ezekben a hetekben a burkolatjavítási munkák mellett az út menti növényzet gondozására is nagy hangsúlyt fektetnek. Néhány nappal ezelőtt a társaság ajkai mérnöksége váltakozó forgalomirányítás mellett kaszált, amikor egy autó becsapódott a munkaterületre. A kis híján tragédiával végződő balesetről fedélzeti kamerás felvétel készült.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ajkai mérnöksége május 8-án, pénteken a 8-as főúton, Városlőd környékén végzett kézi forgalomirányítás mellett gépi kaszálási munkákat. Tekintettel arra, hogy ezen útszakasz nehezebben belátható, ezért kétlépcsős forgalomkorlátozást építettek ki, ahol kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítással biztosították a kaszáló munkagépet a szakemberek. A helyszínen a kézi irányítás során szabályosan megálló autóba a mögötte lévő kisteherautó becsapódott. A szabályosan megálló jármű utánfutójáról a rakomány - ami egy kisebb ipari, úgynevezett gatter fűrész volt – előre repült és csak a szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányító kollégát, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országosan mintegy 32 ezer kilométernyi utat kezel, amihez közel 526 millió négyzetméternyi zöldfelület is tartozik. A 64 ezer futballpályának megfelelő területen, főleg a tavaszi időszakban a társaság mérnökségi szakemberei nagyobb erőkkel végeznek kézi és gépi kaszálási munkákat. A társaság ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben vezessenek, figyeljenek az előjelzésekre, korlátozásokra, a kaszálást végző szakemberektől és munkagépektől pedig tartsanak megfelelő távolságot.

Kapcsolódó cikk
Kisbusszal ütközött össze egy autó a 8-ason Szentgálnál
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.