Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
8°C

Meditálj matcha teával!

2020. május 15. 9:56

A meditáció gyakorlása egyre népszerűbbé válik, hiszen számos tanulmány bizonyítja, hogy jót tesz a testnek és a léleknek egyaránt. A rendszeresen meditálók olyan nagyszerű eredményekről számolnak be, mint a fáradtság megszűnése és a belső nyugalom elérése. Ugyanakkor a meditációt elkezdeni nem könnyű, de szerencsére számos cikk, könyv vagy telefonos applikáció a segítségedre lehet, nem beszélve a matcha tea meditációra gyakorolt jótékony hatásairól.

Hogyan kezdj hozzá?

Kezdő lépésként mindig azt javasolják, hogy először ne görcsölj rá arra, hogy neked mindenképp meditálnod kell, hiszen ezzel nemhogy oldod a benned lévő feszültséget, hanem sokkal inkább szítod azt. Ezért első alkalommal csak ülj le kényelmesen, és próbáld meg lecsendesíteni az elmédet. Persze ez nem egyszerű feladat, sokan panaszolják, hogy ilyenkor felpörög az agy, és folyamatosan különféle gondolatok cikáznak a fejükben. Ezeket a gondolatokat kell tudatos erőfeszítéssel, koncentrációval leküzdeni, de ehhez sok - akár hetekig vagy hónapokig tartó - gyakorlás szükséges.

A matcha tea segít a koncentrációban

A matcha teában található egy ún. L-theanine nevű hatóanyag, aminek nagy szerepe van a relaxációban, ugyanis egyrészt csökkenti a stresszt, másrészt megnyugtat és ellazít. Ennek oka, hogy a fent említett vegyület az agyban alfa-hullámokat képez, ami egy relaxált tudatállapotot hoz létre. Az agy ebben az állapotban még dolgozik, de az agytevékenység lelassul. Hatását tekintve egyszerre frissít és pihentet.

A tea elkészítése is nyugtatóan hat

A nyugodt meditációhoz megfelelő körülményekre van szükség, de ezt sokszor kissé nehéz megteremteni. Mivel a matcha tea elkészítése önmagában is egy kisebb szertartásnak tekinthető, így ez a folyamat segít abban, hogy lassíts és átadd magad a pillanatnak. Nem beszélve arról, hogy a többszöri teakészítés egy idő után rutinná válik, és a rutinos tevékenységek közben könnyebb kikapcsolni az agyat.

Meditálj rendszeresen!

A meditációban a rendszeresség elengedhetetlen, ezért ha lehetőséged van rá, gyakorolj minden nap lehetőleg ugyanabban az időpontban.

A meditációhoz leginkább megfelelő időpontnak a reggeli órákat tartják, hiszen ilyenkor még minden nyugodt és csendes, és az agy sincs tele a nap folyamán felgyülemlett információval.

Külön segítség a reggeli meditációban és az egész napod beindításában, ha matcha teával indítod a napot kávé helyett, hiszen mint fent is említettük, a tea elfogyasztása segítségedre lesz a koncentrációban. Ezen felül az egész napodat meghatározhatja, ha egy olyan italt választasz reggeli frissítőnek, mint a matcha tea, mivel ez a kávéval ellentétben nem hirtelen pörget fel, hanem fokozatosan szabadítja fel a koffeint a véráramban, vagyis a reggeli energialöket helyett egész nap energikus maradhatsz.

Ha te is szeretnél élni a matcha tea által nyújtott jótékony hatásokkal, rendelj minőségi, japán matcha teát az M Matchától!

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.