Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A home office valódi kihívásai

2020. május 15. 10:12

Pár hónapja még sokan csak álmodoztak arról, hogy milyen jó is lenne otthonról, távmunkában dolgozni. Reggelente nem a vekkerre, hanem az ablakon beragyogó napfényre ébredni, kényelmesen megreggelizni, majd pizsamában, egy bögre forró kávé társaságában leülni a számítógép elé, és nekilátni a napi feladatoknak. Nem támad lesből a főnök, hogy ellenőrizzen, és nem kell állást foglalni a kollégák közti csatározásokban sem.

Aztán jött egy világjárvány, és hirtelen mindez valósággá vált. Az átállás egyik napról a másikra zajlott, és munkavállalók ezrei tapasztalhatták meg, mit jelent a gyakorlatban a home office.

Elképzelés és valóság

Bár az első napokban még valóban idillinek tűnt az új helyzet, ahogy azonban telnek a hetek, számos olyan probléma merül fel, amelyekre eddig nem gondoltunk. Most már saját magunknak kell beosztanunk az időnket, és az otthoni környezetben mindig nagy a kísértés, hogy valami mással foglaljuk el magunkat. 

Egy 5 perces kávészünet, ami azzal végződik, hogy már fél órája böngésszük a közösségi médiát. Csak gyorsan berakunk egy mosást, miközben rájövünk, hogy akkor már kicsit össze is kellene takarítani. A gyereknek segíteni kell a leckében, mire azon kapjuk magunkat, hogy a fél délután elment azzal, hogy az összes tárgyból elmagyaráztuk neki a tananyagot. 

Hipp-hopp beesteledett, végre nekiállhatunk dolgozni, erre az internet lett megint csigalassú. A feladatok csak halmozódnak, a határidő pedig egyre jobban sürget… és akkor még szó sem esett a főzésről.

Könnyítsük meg a dolgunkat!

Általános tévhit, hogyha valaki otthonról dolgozik, akkor két munkafolyamat közt nyugodtan ráér minden nap kétfogásos ebédet főzni. A home office is a kialakított napirendről és a szervezettségről szól, így nagyban csökkenti a hatékonyságot, ha minden apróságért félbeszakítjuk a munkát. 

Ezen kívül jelenleg az olyan hétköznapi tevékenységek is kockázattal járnak, mint a bevásárlás, arról nem is beszélve, hogy az alapvető élelmiszerek helyett sokszor csak üres polcokkal találjuk szembe magunkat. 

Ha szeretné egyszerűen és gyorsan letudni az ebéd dilemmáját, akkor érdemes megfontolni a házhoz szállítás lehetőségét, az olyan, kifejezetten ételkiszállításra szakosodott cégektől, mint például az Interfood

Így a “főzésre” mindössze 2 percet kell szánnunk, amíg megmelegítjük az ételt. Ráadásul ezzel véget vethetünk a szokásos “Mi legyen az ebéd?” vitáknak is, hiszen az étlapról mindenki azt rendelhet, amit megkíván. Levesek, egytálételek, különleges fogások, diétás és paleo ételek, desszertek - egyszóval minden, mi szem szájnak ingere. A házhoz szállítás miatt ki sem kell mozdulnunk otthonról, a kapott étel pedig a legszigorúbb biztonsági előírások szemmel tartásával készült, így bátran fogyasztható.

Bár ez az új élethelyzet mindannyiunktól alkalmazkodást kíván, ez még nem jelenti azt, hogy ne próbálhatnánk meg kihozni belőle a legjobbat! 
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.