2020. augusztus 6. // Berta névnap

Futással rótta le tiszteletét a honvédség a járványhelyzet hősei előtt

2020. május 23. 4:00
A Magyar Honvédség a futással az egészségügyben, a társfegyveres szervezeteknél és oktatásban dolgozók előtt tisztelgett. Veszprémben 4 órán keresztül futottak.

„Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért!” elnevezésű demonstrációs futást szervezett május 20-án a honvédség. A program keretében különböző távot tettek meg Magyarország azon településein, ahol bajtársaik katonai szolgálatot teljesítenek.

A futással szerették volna leróni tiszteletünket az egészségügyben, társfegyveres szervezeteknél, és oktatásban dolgozók előtt, hogy ebben az időszakban is számíthatott és számíthat rájuk az ország – írták a hivatalos közleményben.

A veszprémi katonák a Jutasi úti laktanyáról indultakA veszprémi katonák a Jutasi úti laktanyáról indultak

Futásuk célja volt még, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, és megmutassák, hogy a katonák a koronavírus miatt megnövekedett feladataik mellett is elhivatottak nem csupán a haza védelme érdekében, hanem fizikai felkészültségük és állóképességünk megtartásában.

Veszprémben 4 órás reprezentatív futás keretében, egymást váltva, előre meghatározott 9 km-es útvonalon futottak. A kiválasztott katonák mellett a Magyar Honvédség állománya saját szolgálati, vagy lakóhelyén, tetszés szerinti távolságon is teljesíthette a futást. A futók telefonos applikáción keresztül rögzítették a megtett távot és útvonalat, az összesített eredményeket a honvédség a közösségi média felületein jeleníti meg -írták.

Ge. Á.

További cikkek

Hét új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Veszprém megyében
Hét új tűzoltó kezdte meg szolgálatát Veszprém megyében
A Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tanévzáró ünnepségét tartották július 31-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épülete előtt. A végzett hallgatók az országos katasztrófavédelmi főigazgató, helyettesei és a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, valamint az oktatási intézmények vezetői, képviselői előtt tették le esküjüket.
Egy gyermek sem távozott üres kézzel
Egy gyermek sem távozott üres kézzel
A Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém megyei igazgatósága több mint ötven ajándékcsomagot osztott ki szerdán este a "Szeretem a focit"-rajzpályázat keretében rendezett, az Erdész utcai sportkomplexumban tartott eredményhirdetésen.
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán.
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Már több éve napirenden van Veszprém parkolási koncepciójának felülvizsgálata, ezzel együtt új parkolók kialakításának a tervei. Megkérdeztük az illetékeseket, hogy hol tart ez a folyamat és mikor változhat pozitív irányba a megyeszékhely parkolási helyzete.
Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen
Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen
Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál - közölte a Veszprém megyei város önkormányzata az MTI-vel.
2020. augusztus 6. // Berta névnap