Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat

2020. május 30. 4:00
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás értelmében 1000 darab táblagépet adományozott azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik a koronavírus járványban segítettek és családjukban távoktatásban tanuló, de korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermekeket nevelnek.

Az ünnepélyes átadóra kedd délután került sor a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében, ahol Veszprém megyéből 32 egészségügyi dolgozónak adták át a pályázaton elnyert eszközöket saját használatra.

Az eseményen Szánti Istvánné, MESZK Országos Szervezet járóbeteg-ellátási alelnöke elmondta, hogy összesen 105 millió forint értékben tudtak tableteket vásárolni, ezeket pedig pályázat útján hirdették meg a kollégáknak.

Összesen 3800 pályázat érkezett be, amiből 2250 volt érvényes, így köztük osztották szét az informatikai eszközöket.

Az alelnök kiemelte, hogy az elbírálás egy külön pontrendszer alapján történt, ahol igyekeztek a leginkább rászoruló kollégákat segíteni.

Az 1000 db eszközt az országban megyénként az egészségügyi dolgozók létszámának függvényében osztották szét, így Veszprém megyéből 32-en, ezen belül a megyei kórházból 8-an kaptak.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.