Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat

2020. május 30. 4:00
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás értelmében 1000 darab táblagépet adományozott azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik a koronavírus járványban segítettek és családjukban távoktatásban tanuló, de korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermekeket nevelnek.

Az ünnepélyes átadóra kedd délután került sor a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében, ahol Veszprém megyéből 32 egészségügyi dolgozónak adták át a pályázaton elnyert eszközöket saját használatra.

Az eseményen Szánti Istvánné, MESZK Országos Szervezet járóbeteg-ellátási alelnöke elmondta, hogy összesen 105 millió forint értékben tudtak tableteket vásárolni, ezeket pedig pályázat útján hirdették meg a kollégáknak.

Összesen 3800 pályázat érkezett be, amiből 2250 volt érvényes, így köztük osztották szét az informatikai eszközöket.

Az alelnök kiemelte, hogy az elbírálás egy külön pontrendszer alapján történt, ahol igyekeztek a leginkább rászoruló kollégákat segíteni.

Az 1000 db eszközt az országban megyénként az egészségügyi dolgozók létszámának függvényében osztották szét, így Veszprém megyéből 32-en, ezen belül a megyei kórházból 8-an kaptak.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.