Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Bevált utazós játékok családdal utazóknak

2020. május 27. 9:14

Lassan magunk mögött hagyjuk a karanténsulit, és beköszönt a nyár. Bár a nyaralási szezon idén nem indul zökkenőmentesen, rövidebb, belföldi utazásokra remélhetőleg minél többen eljutnak. Ezeken a kisebb-nagyobb kiruccanásokon, legyen autós, vonatos vagy repülőút, biztosan szembesültök nehézségekkel.

Felejtsd el a reklámok idilli képeit. Gyerekkel utazni mindig nagyobb szervezést igényel, utazós játékokat mindenképp vigyetek magatokkal!

Az utazások alatt muszáj kreatívnak lenni, ha nem szeretnéd, hogy a tablet szórakoztassa a gyerkőcöket egész úton. Hogy mindenki a megérdemelt nyugodt és kipihent állapotban érkezzen meg az úti céljára, és ott se legyen bolondokháza, a KreatívJáték.hu csapata összegyűjtött pár jó tanácsot gyerekkel utazó családok számára. 

Ha tudni szeretnéd, hogy vásárlóik visszajelzései alapján melyek a legnépszerűbb játékok, amiket tíz év alatti gyerekkel való utazásra ajánlanak, fusd át az alábbi listát!

Kreatív utazó játékok minden korosztálynak

A hosszabb autós utakon vagy várótermi tartózkodás alatt a visszafogott énekléshez, mondókázáshoz vagy szóláncalkotáshoz igazából semmire nincs szükség. Kipróbálhatjátok a tippelős játékokat, kereshettek bizonyos márkájú vagy színű autókat, vagy meghatározott nyelvű turistákat, a lehetőségek tára végtelen. Ha viszont már mindent kipróbáltatok, és kezdesz kifogyni az ötletekből, semmiképp ne a telefonért, tabletért nyúlj, hiszen nem lehetetlen kütyük nélkül lefoglalni a gyerekeket. 

Ha csecsemővel utaztok, érdemes az utazást az alvás idejére időzíteni, így reménykedhetsz benne, hogy végigalussza az út nagy részét. Ha mégsem, legyen a kezed ügyében csuklócsörgő, amit kedvére rázhat, pihe-puha rágóka vagy autósülésre rögzíthető játszóspirál. Az ujjbábok a kisebbek szórakoztatásában segítenek, és akár saját magatok is elkészíthetitek. A nagyobb korosztálynak memóriakártyák, különféle témakörben készült kvízkártyák valók. 

Hasznos tippek hosszú utakra

Hasznos társ bármilyen foglalkoztatófüzet, matricás könyv vagy mese CD, amiket repülő- vagy vonatút során is magatokkal vihettek a kézipoggyászban. A Janod Magnéti'Book mágneses játék tökéletes autósutakra, vagy ha hosszabban kell valahol várakoznotok. A kisebb, utazáshoz kialakított mágneses kivitelű játék is jó szolgálatot tesz, ha nem akartok feltűnést kelteni az utastársak között sem hangoskodással, sem hisztivel. A kifejezetten utazáshoz tervezett játékban a gyerekek különböző karaktereket alkothatnak. A régi jó barkochba játék feladatkártyákkal továbbfejlesztett változata, a kreatív öltöztetőjáték vagy a humoros akasztófa-társasjáték verziója ilyenkor is kisegít a bajból, és ezzel biztosan nyertek pár órát, ami általában pont elég a nyugodt utazáshoz.
 
És mire mindezeket végigpróbáltátok, már nem fog telefonért sírni a gyerkőc, mert megérkeztek. Legközelebb próbáld ki!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.