Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Veszprém a fiatalok szemszögéből

2020. június 11. 12:00
Már magyarul is elérhető az a térkép, ami korábban a Tárd fel európai kulturális örökségedet! című projektben angolul elkészült.

Az uniós támogatással megvalósított projektben Veszprém önkormányzata Eisenstadt, Tartu és Saint-Omer városokkal, valamint a Foster Europe – Alapítvány az Erős Európai Régiókért, Várostervezési és Fejlesztési Ügynökség, a Népi Egyetem Lendva intézményekkel és szervezetekkel együttműködve készítették el a térképet, amellyel elsősorban a megyeszékhelyen, vagy a közelben élő, illetve a helyi középiskolákban vagy a Pannon Egyetemen tanulók fiatalokat szeretnék megszólítani, arra ösztönözve őket, hogy ismerjék meg jobban Veszprém város kulturális értékeit.

Ezen túl természetesen az idelátogató magyar vendégeknek is hasznos segítség lehet, ha szeretnék Veszprémet az itt élő fiatalok ajánlása alapján bejárni, a kulturális látnivalókat, kedvelt éttermeket, bisztrókat, programokat megismerni, hiszen a gazdagon illusztrált térkép rövid leírásokat is tartalmaz a múzeumoktól a fesztiválokon át a sportolási lehetőségekig. A kiadvány néhány sétaútvonalat is ajánl, amelyek a város legérdekesebb látnivalóit fűzik fel, de a Bakony és a Balaton-felvidék természeti, kulturális értékeiből, szabadidős lehetőségeiből is ízelítőt ad.

Helyi fiatalok ötletei alapján először angolul készült el a kiadvány, amelyet idén februárban mutattak be a nagyközönségnek. A térkép összeállítása folyamán a projekt más tevékenységeiben is részt vevő fiatalok több Veszprémben élő, a várost jól ismerő lakót, szakembert is meginterjúvoltak, többek között turisztikai szakértőket vagy helytörténészt. A most elkészült magyar változatban frissült és kiegészült a tartalom, például feltüntették a kerékpáros útvonalakról tájékoztatást adó táblák helyét. A fenntarthatóság jegyében – az angol nyelvű kiadványhoz hasonlóan – a térképet újrahasznosított papírra nyomtatták, 6000 példányban készült el. Az eddigi angol és magyar változat mellett hamarosan német nyelvű térképek is elérhetőek lesznek, többek között a május 30-án újra megnyíló veszprémi Tourinform Irodában, a későbbiekben pedig a Hangvillában, illetve a nyár folyamán vendégeket fogadó veszprémi szálláshelyeken, illetve a város, a Tourinform Iroda és a projekt weboldaláról. A térképek ingyenesek. 
 

vehir.hu
további cikkek
A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09 Az emberek lelke éberkómába esett véleménycikk Az emberek lelke éberkómába esett A magyar közélet minőségét nem azzal tette tönkre leginkább a politika, hogy szomszédok már nem beszélnek egymással, vagy hogy családi ebédek torkolnak üvöltöző veszekedésbe. Sokkal nagyobb baj, hogy az emberek lelke éberkómába esett. Ennek pedig jó példája, hogy tízezrek tapsolnak egy minden jel szerint nárcisztikus, abuzáló embernek a színpadon. Véleménycikk arról, amikor az érzelmi intelligenciát takaréklángra csavarja a politikai erekció. ma 9:54 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.