Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új lapszámmal és új oldallal jelentkezik az Ecoport magazin

2020. június 20. 4:00
Rendhagyó formában, csak online verzióban, ám kibővült tartalommal és új dizájnt kapott oldallal jelent meg a héten kiadónk gazdasági és életmód magazinjának 21. lapszáma, a címlapon dr. Lippai Norbert kórházigazgatóval.

Noha a koronavírus-járvány lassan talán lecsengőben van idehaza, az elmúlt hónapok bizonyos szempontból a mi elképzeléseinket is átírták, legalábbis a nyomtatott lapszámot illetően. Húsz online és print formátumban is elérhető lapszámmal a hátunk mögött természetesen azt szerettük volna, ha a legújabbat is kézbe vehetnék az olvasók, végiglapozhatnák, akkor azonban, amikor meg kellett terveznünk és elkészítenünk a lapot, még egyáltalán nem lehetett tudni, meddig fog elhúzódni a járvány, mikor fognak újra kinyitni a vendéglátóhelyek, a hotelek – azok az elsődleges terjesztőhelyek, ahol ingyenes médiatermékként elérhető a magazinunk. Ezért aztán úgy döntöttünk, ezt a lapszámot csak online formában hozzuk ki.

Ha azonban már erre a döntésre kényszerültünk, úgy gondoltuk, ideje egy régi tervünket megvalósítani:

legújabb, júniusi lapszámunk – a régiekkel együtt – már egy minden ízében megújult oldalon, az ecoport.hu domain cím alatt olvasható. A megújulás nemcsak teljes dizájncserét jelent, de némi tartalmi változást is: a magazin cikkei mellett naponta frissülő gazdasági hírekkel is jelentkezünk az oldalon.

De térjünk vissza a magazinra! Címlapinterjúnkban ezúttal, részben a koronavírus-járványra reflektálva, dr. Lippai Norberttel, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatójával olvashatnak egy beszélgetést, melyben szóba kerül az is, mekkora kihívást jelentett messziről érkezett, épp csak pár hónapja munkába állt főigazgatóként vezetnie az intézményt egy globális járvány idején, mit tart az orvoslásban a legfőbb „törvénynek”, vagy éppen mennyivel sokrétűbb a patológia szakterülete annál, amit elképzelünk.

A pandémia gyakorlatilag az egész életünkre hatással volt, ugyanakkor fontosnak tartottuk azt is, hogy az új lapszámban ne csak e körül forogjanak a beszélgetések, hanem a magazin lehetőséget nyújtson egy kicsit az eszképizmusra is. Éppen ezért igyekeztünk kicsit könnyedebb témákkal, mégis kellő mélységgel bíró témákkal jelentkezni.

Jubileumi beszélgetésre invitáltuk például Miklósa Erikával, akivel 30 éves pályafutásáról, közelgő 50. születésnapjáról, versenyszellemről és az EKF nagykövetségről is beszélgettünk.

Ellátogattunk Gyulafirátótra is az Old Blue csapatához, akik évente százezres nagyságrendben hasznosítanak újra kidobásra ítélt farmereket, amelyek aztán szőnyegként, párnaként, hátizsákként vagy éppen dísztárgyként születnek újjá.

A karantén alatt sokan „kipróbálhatták”, mit is jelent a home office, de a rugalmas munkában, vagy akár szabadúszókként dolgozók száma már korábban is növekedést mutatott. A magad urának lenni főleg a milleniumi és a Z generációk körében népszerű, kérdés azonban, mindenkihez passzol ez az életforma? Filep Szilviával, a Freelancer Blog alapítójával az új foglalkoztatási formákat és a szabadúszás nehézségeit is megvitattuk.

Csík Richárdot a többség talán önkormányzati képviselőként ismerik, pedig az életében ugyanolyan fontos szerepet tölt be a festészet is. Mi most utóbbi minőségében kerestük meg, hogy alkotásról, mesterekről és művészi hitvallásról beszélgessünk vele, miközben egy videón a műtermében is körbevezetett bennünket.

A művészet egyik igencsak rokon ágát képviseli Hölvény Kristóf fotóművész, aki az Utcazene pillanatait is megörökítette, szenvedélye elkapni azonban a kevésbé vidám pillanatokat is: többek készített már fotóriportot a Közel-Keletről és a menekültválságról is, nekünk pedig arról is mesélt, mi vonzza ezekben az élethelyzetekben.

Az új lapszámban emellett részletek olvashatók többek között a Pannon Egyetem zalaegerszegi kampusza mellett működő, önműködő autók tesztelésére is alkalmas pályáról, Trianon Balatonra gyakorolt hatásáról és a járvány előtt épp csak megnyílt, majd bezárt, de a gasztro és a kultúra szerelmeseit ismét váró Papírkutyáról, Veszprém új kultúrbisztrójáról.

A legújabb lapszám cikkei az ecoport.hu oldalon érhetők el.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Közösségi tér nőtt ki a vár alatti szlemesedő telekből Európa Kulturális Fővárosa Közösségi tér nőtt ki a vár alatti szlemesedő telekből Átadták a Közgáz egykori tornatermében és környezetében kialakított új rendezvényközpontot pénteken. tegnap 16:30 Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának közlekedés Gyorsítaná és tisztítaná a közlekedést, ha többen buszoznának és kerékpároznának Szemléletformáló kerékpáros délutánt rendeztek általános iskolásoknak csütörtök délután a Barátság-parkban. tegnap 11:14 Még több szabadtéri eszközön lehet játszani és kikapcsolódni Veszprémben Még több szabadtéri eszközön lehet játszani és kikapcsolódni Veszprémben Közel százmillió forintos EKF-támogatással újította meg, illetve bővítette a közösségi- és játszótereket Veszprém különböző területein a VKSZ Zrt. tegnap 14:28 A katolikus egyháznak olyan dolgokra is van válasza, amikre elsőre nem is gondolnánk kereszténység A katolikus egyháznak olyan dolgokra is van válasza, amikre elsőre nem is gondolnánk A klímaváltozás témája, a mesterséges intelligencia térhódításának kérdésköre, a fiatalok helyezete, a média működése, ezek mind-mind olyan társadalmi témák, amelyekre az egyháznak konkrét válaszai vannak. A közelgő országos Katolikus Társadalmi Napokon ezek is terítékre kerülnek Veszprémben. 2023. szeptember 21. 15:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.