Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
2°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
2°C

A színházat még tervezik, az állatkert már nagyrészt megújult

2020. június 22. 4:00
A sportuszodát jövőre, az Aranyos-völgyi hidat 2023 végén használhatjuk majd először – derült ki Hegedűs Barbara alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az alpolgármester jelentést adott a Modern Városok Programban zajló fejlesztések jelenlegi állapotáról. Ez az a program, amelynek részleteiről 2016-ban kötött megállapodást Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök, és ami 13 projektben mintegy 130 milliárd forint értékben fejleszti a város közlekedési, gazdasági, kulturális és sport infrastruktúráját.

2016-ban állapodott meg a miniszterelnök és a polgármester2016-ban állapodott meg a miniszterelnök és a polgármester

Jelenleg a sportuszoda építésén a leginkább szemmel látható a haladás: a létesítményt várhatóan a  jövő év elején adják át, hogy a tesztüzemet követően aztán az év első felében a veszprémiek birtokukba vehessék. Az épület több mint 11 milliárd forintból jön létre.

Szintén előrehaladott állapotban vannak az állatkerti fejlesztések, itt a Modern Városok Program mellett a Területi Operatív Programon keresztül uniós forrásokat is felhasználnak. Jelenleg az oktatóház és a rendezvényépület kialakítása zajlik.

Kapcsolódó cikk
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Hamarosan megkezdődhet a Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai színvonuló tornász gyakorló csarnokának építése a Városi Stadionban.

A sport területén is történtek előrelépések a járványhelyzet ideje alatt: az önkormányzat megkapta az igényelt többletforrást a tornász gyakorló építéséhez, melynek kivitelezése a nyár során elkezdődhet, és várhatóan jövő év végéig készül el. A tornász gyakorlóhoz hasonlóan a Csermák Antal Zeneiskola nyáron induló belső felújítását is a jövő év végéig valósítják meg, igyekeznek azt úgy ütemezni, hogy a jövő ősszel kezdődő tanévre már a diákok rendelkezésére álljon.

Hegedűs Barbara alpolgármester rámutatott: a kormány a koronavírus okozta gazdasági visszaesés ellenére sem nyirbálta meg a Modern Városok Program költségvetését, sőt, plusz forrásokat is biztosít a fejlesztések zavartalan megvalósítására. 

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Az iparos park fejlesztésére – ami részben a VKSZ Zrt. fejlesztési területén, részben a Jendrassik-Venesz iskolában valósul meg – szintén többletforrást igényelt az önkormányzat, a kormány pedig már döntött is arról, hogy 3,5 milliárddal emeli a célra fordítandó összeget. A szakképzést támogató beruházás várhatóan 2021 végére, 2022 elejére, több ütemben készülhet el.

Szintén több ütemben zajlik majd a Petőfi Színház rekonstrukciója, ami a Modern Városok Program legnagyobb volumenű fejlesztése lesz városunkban. Elsőként a régi zeneiskola épülete és környezete esik át egy átalakításon – egy jövő év elején kezdődhet meg, és 2022-ben készülhet el. Ezt követően a színház főépülete és környezete is megújul, itt azonban még a tervezési fázisban tartanak, hiszen a komplex fejlesztés alapos előkészítést igényel. Ha elkészül, egy a modern kor követelményeinek megfelelően, de a történelmi hagyományaihoz is hűen felújított épületbe költözhet vissza a társulat.

A régi zeneiskolával kezdődik majd a színház rekonstrukciójaA régi zeneiskolával kezdődik majd a színház rekonstrukciója

Sokan várják az Aranyos-völgy fölött átívelő új hidat is, ami a szakemberek szerint a Dózsaváros és a Haszkovó összekötésével harmadával csökkentheti a belváros autós forgalmát. A “városképbe illeszkedő, a Séd-völgy természetes környezetét minél kevésbé megzavaró, egyszerű, elegáns, de mégis modern” hídra 2023 utolsó hónapjaiban hajthatunk majd fel először.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10 Szeretetet és elfogadást adnak és várnak Szeretetet és elfogadást adnak és várnak A fogyatékos emberek világnapján szervezett programot az Agórában az ÉFOÉSZ. tegnap 13:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.