2022. november 26.
//
Virág névnap

Oberfrank lehet az igazgató

2010. január 19. 14:08
megyeháza
A Petőfi Színház igazgatói pályázatait véleményező bizottság egyhangúan Oberfrank Pált támogatja Sopsits Árpáddal szemben.

A pályázók egyenként 20 perces szóbeli megnyilatkozási lehetőséget kaptak a testület előtt, majd kérdésekre válaszoltak. A bizottság álláspontja szerint Oberfrank Pál pályázata egy megkezdett, sikeres út folytatására épül; pályázata figyelembe veszi a megye és város adottságait, így személyében látja a bizottság a konszolidált működés, egy sikeres népszínház megvalósításának garanciáját. Ugyan Sopsits Árpád pályázatát is szakmailag erősnek és pontosnak ítélte a bizottság, pályázati koncepciója a bizottsági tagok szerint nem felel meg egy veszprémi nagyságrendű színház lehetőségeinek, nem veszi figyelembe sem a közönség, sem a fenntartó elvárásait.

A színházban hétfőn, a társulat előtti meghallgatás után az alábbi szavazási eredmények születtek: a közalkalmazottak részéről 94-ből megjelent 51, Oberfrank Pálra 47, míg Sopsits Árpádra 4 szavazat érkezett, a Színházi Dolgozók Szakszervezete részéről a 88-ból megjelentek 50-en, Oberfrank Pálra 46, Sopsits Árpádra 4 szavazatot adtak le.


Oberfrank Pál és Sopsits Árpád

A szakmai bizottság ajánlása alapján a megyei közgyűlés január végén hozza meg a döntést.


A szakmai bizottság tagja volt Blaskó Balázs, az Egri Gárdonyi Géza Színház színésze, Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója, Megyeri László, szakmai tanácsadó, Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Szakonyi Zsófia, színházi referens, Németh Ferenc, a Petőfi Színház közalkalmazotti tanácsának képviselője, Tóth Attila, a Petőfi Színház Színházi Dolgozók Szakszervezetének képviselője, Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke és Hermann István, a megyei önkormányzat kulturális bizottságának elnöke.

vehir.hu

További cikkek

A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
November huszonnyolcadikán hétfőn, a Veszprém megyei igazgatói műhely közművelődési szakmai workshopot tart a Pannon Köztérben.
Akit a sors lengedező szellői sokszor és sokfelé sodortak
Akit a sors lengedező szellői sokszor és sokfelé sodortak
Csütörtök délután a Csikász galériában bemutatták a Cholnoky-sorozat harmadik részét, Cholnoky László: Fekete szárnyak című válogatást.
A férfiakat ünnepelték a Cholnoky Nyugdíjas Klubban
A férfiakat ünnepelték a Cholnoky Nyugdíjas Klubban
Szerda délután a november tizenkilencedikei nemzetközi férfinap adott apropót az ünneplésre.
Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én
Kapcsolódj be! Trash Art Meetup a Hangvillában november 25-én
A HybridCycle a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programmal együttműködve rendezi meg művészet és fenntarthatóság fókuszú eseményét, a Trash Art Meetup-ot. November 25-én délelőtt 10 és este 6 óra között öt izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, öt FlashTalks előadással, azaz 20 perces, rövid, mozgalmas előadással, öt kreatív workshop foglalkozásokkal, ahol a hulladék az alapanyag, illetve egész napos mozival várják az érdeklődőket Veszprémben, a Hangvillában.
Veszprém most futott fel az európai pályára
Veszprém most futott fel az európai pályára
Veszprém és a Bakony-Balaton régió nem volt ismeretlen Európa és az európai döntéshozók előtt, viszont igazán reflektorfénybe csak most került, kevesebb mint 100 nappal az Európa Kulturális Fővárosa év nyitóünnepsége előtt. November elején Brüsszelben a Liszt Intézetben tartották a magyar program bemutatóját nemzetközi sajtóérdeklődés közepette, az eseményen pedig jelen volt Hölvényi György európai parlamenti képviselő, akit arról is kérdeztünk, hogyan vélekednek a veszprémi EKF programról más képviselők a folyosói beszélgetések során.