Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A polgármester közleménye a veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatban

2020. június 24. 4:00
Porga Gyula közleményét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

Kedves Veszprémiek!

A veszélyhelyzet megszüntetésével, összegezve az elmúlt hónapok történéseit, büszkék lehetünk, hogy ilyen összetartó közösség tagjai vagyunk. Hogy Veszprém sikeresen helytállt a legnagyobb kihívások idején is. Összefogtunk, és minden akadályt leküzdöttünk, pedig váratlanul gördültek elénk. 

A koronavírus ráébresztett minket arra is, hogy mennyire fontos, hogy közösségben is létezhessünk, személyesen is találkozhassunk. Most, hogy az elzárás miatt éreztük ennek a hiányát, sokkal jobban értékeljük majd a kulturális és közösségi programokat. 

Lassan, de fokozatosan a március óta zárva tartó intézmények is újranyithatnak, az előírt biztonsági feltételek biztosítása mellett.  

 - Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár június 16-tól várja újra a látogatókat, de a Helyismereti gyűjtemény, az Olvasóterem, valamint a gyerekkönyvtár egyelőre nem látogatható. A Dózsavárosi és Március 15 úti fiókkönyvtárak június 15 óta tartanak nyitva, míg a Cholnoky lakótelepi Könyvtár június 29-én nyit meg újra. 

- Az Agóra Veszprém Kulturális Központ június 19 óta ismét megnyitotta kapuit a vendégek előtt.

- A Veszprémi Petőfi Színház az újranyitást követően fokozatosan növeli a nézőszámot a nézőtéren. Múlt hétvégén 250, ezen a hétvégén már 350 nézőt várnak a teátrumba. 

- A Március 15. utcai uszoda június 25-től várja majd a sportolni vágyókat. 

- A városi múzeumok is újra kinyitnak, a Tűztorony már két hete várja a látogatókat és a tervek szerint jövő héten megnyílik a Várbörtön is. A Hősi Kapu nyitását augusztus első hetére tervezzük egy időszaki kiállítással egybekötve. A Bakonyi Ház és a Liget megnyitását szeptember első hetére tervezzük.

- A Hangvilla július 6-án, hétfőn nyit újra, egyelőre hétfőtől-péntekig tervezett nyitva tartással. 

- A Művészetek Háza Veszprém kiállítóhelyei június 23-tól újranyitnak, így a Modern Képtár-Vass László Gyűjtemény, Dubniczay-palota, Tegulárium is nyitva áll a múzeumi látogatók előtt.

- A VKTT Egyesített Szociális Intézmény bentlakásos otthonaiban az országos tiszti főorvos utasításait betartva június 18-án feloldották a kijárási tilalmat, így újra látogathatók az otthonok. A nappali intézményekben június 22-től, a demens klubban június 24-től várják a gondozottakat. A szociális étkezés esetében június 23-tól visszaáll az étkezés házhozszállítás korábbi köre, így a klubokban a szociális étkezést igénylők éthordóban átvehetik az ebédjüket. 

Köszönöm, hogy az elmúlt hónapokban összefogott a város: vállalkozók, civilek, magánemberek egyaránt azon dolgoztak, hogy minél kevesebb veszteséggel vészeljük át ezt az időszakot. 

Együtt ez is sikerült. 

Köszönöm, Veszprém!  

Veszprém, 2020. 06. 22.

Porga Gyula

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.