2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Melyek a gerincsérv tünetei?

2020. június 26. 16:50

Sok ember életét nehezíti meg valamilyen mozgásszervi probléma. Ilyenkor nem csak a napi teendőinket nehéz ellátni, de sokszor még az alvás sem megy, és fáradtabban kelünk fel, mint ahogy előző este lefeküdtünk volna. Annak, hogy mi okozhatja a kellemtelen, és sokszor fájdalmas ízületi, és izom panaszokat, több oka is lehet. Talán első olvasatra hihetetlennek hangzik, de kishazánkban a gerincsérv a második leggyakrabban előforduló betegségcsoport. Ez azért elég ijesztő, ugye? Pedig a legtöbb esetben annyi is elég lehet a kialakulásához, hogy valaki a munkájából kifolyólag keveset mozog, valamint rendszeres ülőmunkát végez. Ez a munkaköri leírás pedig elég sok embert érint.

Kicsit pontatlan, és megtévesztő lehet a gerincsérv, mint megnevezés, hiszen valójában a csigolyák között megtalálható porckorongok képesek sérvesedni. Az orvosok a gerincsérvet inkább porckorongsérvként szokták emlegetni, így ennél a megnevezésnél is ugyan erre a betegségre kell gondolni. Ilyenkor ezek egyik kitüremkedése okozza a problémát gerinccsatornába, ami igencsak intenzív nyomásos érzést eredményezhet. Mindez pedig kisugárzó és helyi fájdalmat válthat ki a betegeknél. Mik lehetnek a gerincsérv leggyakoribb tünetei? A nyakból vállba és karba, a derékból pedig a lábba, lábfejbe sugárzó éles fájdalom lehet az a panasz, aminél már fenn áll az eshetősége, hogy porckorongsérvünk van. A fájdalom általában változó erősségű lehet, melyhez zsibbadás és izomgyengeség is párosulhat még.

Kezelése szerencsére több féle módszerrel is megoldható, nem kell egyből a műtétre gondolni, mint egyedüli megoldásra. Többféle porckorongsérv létezik. A gerincsérv fajtáit leginkább a fájdalom helye alapján szokás megkülönböztetni, és az egyik leghatékonyabb kezelési módszere továbbra is a gerinctorna. Szerencsére léteznek már manapság olyan tornák, amelyek kimondottan a gerincsérv tüneteinek az enyhítésére lett megalkotva. Az egyik ilyen leghatékonyabb terápia a McKenzie torna, amellyel hatalmas eredmények érhetők el ennél a betegségnél. A McKenzie-féle gyakorlatokkal nem a panaszokat próbálják orvosolni, hanem magát a fájdalom forrását igyekeznek megszüntetni. Így pedig esély lesz arra, hogy egy 10 alkalmas kezelés után végleg búcsút vegyen a kellemetlenségektől, amiket a porckorongsérv okozhat!

Abban az esetben, ha felkeltettük az érdeklődését, és ön is szeretne tartósan megszabadulni a fádalomtól, keresse bizalommal a linkelt oldalon található gyógytornász csapatot. A Budapesten található központjukban gyorsan tudják fogadni az új pácienseiket is, ám most lehetőség van arra, hogy ebben a járvány miatt kialakult speciális helyzetben online vegyék igénybe a segítségüket. Ilyen estben videóhíváson keresztül fogja majd segíteni önt a terapeuta. Amennyiben szeretne még többet megtudni a McKenzie tornáról, esetleg egyéb gyógytorna lehetőségekről, akkor ezen az oldalon minden fontos információnak utána tud majd járni. Döntsön a gyógytorna mellett gerincsérv esetében, a műtét gondolatát pedig akár el is felejtheti!

vehir.hu

További cikkek

Költekezz okosan! - konyhai spórolási tippek
Költekezz okosan! - konyhai spórolási tippek
Érezted már úgy, hogy szinte kifolyik a kezeid közül a pénz, és hó végére mindig kevesebből kell gazdálkodnod, mint amire számítottál? Szeretnél többet áldozni a hobbidra, kikapcsolódásra, utazásra, de nem tudod, mégis honnan lehetne lefaragni a költségeket?
Az ajánlatadás és beszerzés ideális lefolyása informatikai kérdésekben
Az ajánlatadás és beszerzés ideális lefolyása informatikai kérdésekben
Egy informatikai beszerzés sikerét és eredményességét döntően befolyásolja az is, hogy milyen hangulatban és feltételek mellett történik maga az ajánlatadás, valamint a beszerzés gyakorlati megvalósítása.
Milyen egy igazán jó kislányoknak való felső, póló, blúz?
Milyen egy igazán jó kislányoknak való felső, póló, blúz?
Az anyukáknak időről időre nehézséget jelenthet kiválasztani egy jó felsőt, pólót vagy blúzt kislányuknak. Az igazán praktikus darabok azok, amelyekből könnyű különböző alkalmakhoz illő szettet varázsolni. Az üzletekben és az internetes oldalakon is temérdek mennyiségű ruha vár mindenkit, ami csak megnehezíti a választást. A következőkben szeretnénk röviden összefoglalni, hogy mire kell odafigyelni egy internetes vásárlás során, illetve adni néhány tippet, hogyan válasszon gyermekének.
Milyen egy jó Business Analyst?
Milyen egy jó Business Analyst?
A Business Analyst egy hidat teremt a megbízói és a megvalósítói oldal között. Az üzleti folyamatok elemzése és specifikálása, valamint az igények feltárása tartozik a legfőbb feladatai közé. Milyen feladatokat lát el az üzleti elemző és melyek a legfontosabb kompetenciák, amelyeket el kell sajátítania?
Már a felsőoktatás keretei között is tanulhatunk a blokkláncról
Már a felsőoktatás keretei között is tanulhatunk a blokkláncról
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap