Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Melyek a gerincsérv tünetei?

2020. június 26. 16:50

Sok ember életét nehezíti meg valamilyen mozgásszervi probléma. Ilyenkor nem csak a napi teendőinket nehéz ellátni, de sokszor még az alvás sem megy, és fáradtabban kelünk fel, mint ahogy előző este lefeküdtünk volna. Annak, hogy mi okozhatja a kellemtelen, és sokszor fájdalmas ízületi, és izom panaszokat, több oka is lehet. Talán első olvasatra hihetetlennek hangzik, de kishazánkban a gerincsérv a második leggyakrabban előforduló betegségcsoport. Ez azért elég ijesztő, ugye? Pedig a legtöbb esetben annyi is elég lehet a kialakulásához, hogy valaki a munkájából kifolyólag keveset mozog, valamint rendszeres ülőmunkát végez. Ez a munkaköri leírás pedig elég sok embert érint.

Kicsit pontatlan, és megtévesztő lehet a gerincsérv, mint megnevezés, hiszen valójában a csigolyák között megtalálható porckorongok képesek sérvesedni. Az orvosok a gerincsérvet inkább porckorongsérvként szokták emlegetni, így ennél a megnevezésnél is ugyan erre a betegségre kell gondolni. Ilyenkor ezek egyik kitüremkedése okozza a problémát gerinccsatornába, ami igencsak intenzív nyomásos érzést eredményezhet. Mindez pedig kisugárzó és helyi fájdalmat válthat ki a betegeknél. Mik lehetnek a gerincsérv leggyakoribb tünetei? A nyakból vállba és karba, a derékból pedig a lábba, lábfejbe sugárzó éles fájdalom lehet az a panasz, aminél már fenn áll az eshetősége, hogy porckorongsérvünk van. A fájdalom általában változó erősségű lehet, melyhez zsibbadás és izomgyengeség is párosulhat még.

Kezelése szerencsére több féle módszerrel is megoldható, nem kell egyből a műtétre gondolni, mint egyedüli megoldásra. Többféle porckorongsérv létezik. A gerincsérv fajtáit leginkább a fájdalom helye alapján szokás megkülönböztetni, és az egyik leghatékonyabb kezelési módszere továbbra is a gerinctorna. Szerencsére léteznek már manapság olyan tornák, amelyek kimondottan a gerincsérv tüneteinek az enyhítésére lett megalkotva. Az egyik ilyen leghatékonyabb terápia a McKenzie torna, amellyel hatalmas eredmények érhetők el ennél a betegségnél. A McKenzie-féle gyakorlatokkal nem a panaszokat próbálják orvosolni, hanem magát a fájdalom forrását igyekeznek megszüntetni. Így pedig esély lesz arra, hogy egy 10 alkalmas kezelés után végleg búcsút vegyen a kellemetlenségektől, amiket a porckorongsérv okozhat!

Abban az esetben, ha felkeltettük az érdeklődését, és ön is szeretne tartósan megszabadulni a fádalomtól, keresse bizalommal a linkelt oldalon található gyógytornász csapatot. A Budapesten található központjukban gyorsan tudják fogadni az új pácienseiket is, ám most lehetőség van arra, hogy ebben a járvány miatt kialakult speciális helyzetben online vegyék igénybe a segítségüket. Ilyen estben videóhíváson keresztül fogja majd segíteni önt a terapeuta. Amennyiben szeretne még többet megtudni a McKenzie tornáról, esetleg egyéb gyógytorna lehetőségekről, akkor ezen az oldalon minden fontos információnak utána tud majd járni. Döntsön a gyógytorna mellett gerincsérv esetében, a műtét gondolatát pedig akár el is felejtheti!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.