Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Több rendőrt a városba!

2020. július 3. 11:55
Hajléktalanhelyzet, V-Busz, EKF és egyházi kérdés is felmerült Kovács Rajmund, a Jobbik önkormányzati képviselőjének sajtótájékoztatóján, aki a közgyűlés legfontosabb témáit foglalta össze és osztotta meg a saját álláspontját kedd reggeli sajtótájékoztatóján.

A képviselő statisztikai adatokra támaszkodva elmondta, hogy tavaly a bűncselekmények száma Veszprémben az előző évhez viszonyítva nőtt, de ettől függetlenül városunk az országos helyzetet nézve a biztonságosabb települések közé tartozik.

A legnagyobb problémát mégis a hajléktalanhelyzetben látja, akik sokszor a belvárosi parkokat használják mellékhelyiségnek, valamint garázda módon inzultálják a járókelőket.

Kovács Rajmund ezért azt javasolta a rendőrkapitánynak, hogy a város utcáin több legyen a rendőr, a gyalogos rendőr, kutyás rendőr.

Látható rendőrségre van szüksége Veszprémnek, főleg azért is mert a nyári szezon alatt a turisták miatt is jóval több ember lesz majd az utcákon.

Kovács Rajmund a városi közgyűlésenKovács Rajmund a városi közgyűlésen

A képviselő kitért a V-Busz beszámolójára is, amit szintén tárgyalt a közgyűlés. A cég működésével kapcsolatban kiemelte, hogy egy belső ellenőrzés megállapította, hogy a kialakult negatív pénzügyi helyzetet a tervezési problémák és hiányosságok, a Kollektív Szerződésben rögzített többlet bérek és egyéb juttatások várható hatásainak be nem építése, továbbá az előre nem tervezhető kiadások és ráfordítások okozták.

Elmondta, hogy a polgármester meg is találta a felelőst, Mihálszky Gábor személyében, aki a cég első vezetője volt, ő volt az, aki nem megfelelően tájékoztatta a város vezetését a költségekről. Kovács Rajmund hozzátette, hogy az előző ügyvezető menesztése ellenére tavaly is 29 millió forintos veszteséget könyvelt el a cég.

A közösségi közlekedésen kívül a képviselő kitért az infrastrukturális fejlesztésekre is. Bízik benne, hogy 2023-ra, amikor Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz a legtöbb kulcsfontosságú fejlesztés megvalósul. Kiváltképp a pályaudvarok és a belváros egyes épületeinek felújítását szorgalmazná Kovács Rajmund, hiszen ezekkel találkozik a legtöbb turista is, aki Veszprémbe érkezik.

Végezetül kitért arra is, hogy Stadler László Dezső plébánost augusztus elsejével el kívánják helyezni a Regina Mundi római katolikus plébániáról. Bár ez a döntés az egyházé, Kovács Rajmund ösztönzi a polgármestert és a képviselőket, hogy közösen álljanak ki azért, hogy az atya itt maradhasson, hiszen közösségépítő tevékenysége rendkívül hasznos volt eddig is a híveknek.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.