Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

Minden várakozást felülmúlt a roham a kedvező vállalkozói hitelekért

2020. július 4. 12:00
Egy hónap alatt 12 ezer vállalkozás érdeklődött a Kavosznál a válság enyhítésére létrehozott hitel valamely formája iránt - mondta Veszprémben Krisán László, a Kavosz Zrt. vezérigazgatója.

Minden korábbi becslés felülmúlt az a vállalkozói roham, ami egy hónap alatt a Kavosz Zrt. „nyakába esett”. Május közepe óta 12 ezer vállalkozás érdeklődött, és több mint 5 ezer már igényelte is a kedvező hitelek valamely formáját - mondta Krisán László a koronavírus miatti gazdasági nehézségek kezelésére indított új programról azon a csütörtök délutáni veszprémi tájékoztatón, ahol a Széchenyi Kártya Programban megjelent legújabb hitelkonstrukciókról beszélt.

A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében tartott előadáson elmondta, a május 18-án indított új hitelek célja, hogy a kedvezőtlen helyzetbe jutott mikro, kis- és középvállalatokat forráshoz juttassák. Ennek érdekében 5 új hitelkonstrukciót vezettek be, melyek célzottan a válságra nyújtanak megoldást. A program, -mivel nincs két egyforma kkv és a járványhelyzetre sincs fix megoldás, - egy olyan mixet alkot, amelyben bértámogatásoktól elkezdve az adminisztrációs hitelekig és kamattámogatásokig sok minden van.

Az egyelőre csak az év végéig élő program során folyószámla, -munkahelymegtartó, likviditási és beruházási hitelt, valamint agrártámogatási hiteleket lehet felvenni minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, rendkívül alacsony, a teljes futamidő alatti fix kamattal - mondta.

Krisán László csütörtök délután (július 2.) tartott előadást VeszprémbenKrisán László csütörtök délután (július 2.) tartott előadást Veszprémben

Krisán elmondása szerint a hitelkonstrukciókat a vállalkozások visszajelzései alapján alkották meg. A veszélyhelyzet kihirdetésekor adatokat kértek be a VOSZ-tól és az iparkamarától, majd azonnal monitorozni kezdték a piaci szereplőket, akik partnerek is voltak a pénzügyi megoldások kialakításában. Úgy fogalmazott: nagy fiúkról van szó, el tudják és el is mondták a vállalkozások, hogy mi a problémájuk. A válsághitel-programot rövid idő alatt, másfél hónap alatt kellett kidolgozniuk, hogy minél gyorsabban segítsék a vállalkozásokat. A bankok 80%-a partner a hitelprogramban.

 A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VKIK) elnöke, Markovszky György szerint érdemes minimum meggondolni, valamely hitel felvételét, hisz olyan kedvező konstrukciókkal vehetők fel, amelyek még sosem voltak, és lehet, hogy évekig nem is lesznek Magyarországon.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba Könnyebb beilleszkedést tesz lehetővé a Szakképzési Centrum a felsőoktatásba A Pannon Egyetem és a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma szorosabbra fűzte kapcsolatát azzal, hogy kiegészítették már meglévő megállapodásukat. amely eddig alapvetően a vegyipari, informatikai és távközlés területén megvalósult képzéseket foglalta magába.  A Pannon Egyetem a Humántudományi Karon meghirdetett óvodapedagógus,tanító és pedagógia alapszakokat hozzákapcsolja a technikumban folytatott kisgyermekgondozó- és nevelő képzéshez.   tegnap 18:01 Pedagógus béremelést jelentett be Pintér Pedagógus béremelést jelentett be Pintér A cél a gyermekek tudásszintjének növelése, hogy versenyképesek legyenek az Európai Unió területén - jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn az Országgyűlés kulturális bizottsága előtti éves meghallgatásán. 2023. december 4. 17:30 Megnyitott az eplényi sípálya szabadidősport Megnyitott az eplényi sípálya Megnyitott az eplényi sípálya, a téli sportok kedvelői egyelőre az A1-es pályát és a tanulópályát használhatják - közölte a Síaréna Vibe Park közösségi oldalán hétfőn. 2023. december 4. 14:14 Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Az énekes madarakat lehet, a vízi madarakat tilos etetni! Kezdődik a 134. országos énekesmadár-etetési szezon, amely az első fagyok beköszöntétől ezek megszűnéséig, márciusig tart - olvasható a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület közleményében. 2023. december 4. 11:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.