2020. augusztus 10. // Lörinc névnap

Szájába gyűrte a pénzt, amikor meglátta a rendőröket

2020. július 10. 4:00
A pápai rendőrök befejezték a nyomozást annak a 46 éves férfinak az ügyében, aki egy elvesztett bankkártyáról vett fel pénzt.

A sértett május 10-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy bankkártyáját, melynek tokjára felírta a PIN kódot is, elvesztette. Ezután a telefonjára több üzenetet kapott, hogy a bankkártyájával fizettek, valamint pénzt is vettek le a számlájáról több mint százezer forint értékben.

A rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként azonosították, majd rövid időn belül az egyik helyi vendéglátó üzlet mellékhelyiségében elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 46 éves pápai férfit. Az elkövető, miután meglátta a rendőröket, a szájába gyűrte a pénzt, melyet előzőleg a bankkártyával vett le. A férfit előállították, és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a pápai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy ne tartsák a bankkártyájukhoz tartozó PIN kódot a kártya mellett!

Ha nem tudják megjegyezni, megoldás lehet például, ha a mobiltelefonban egy fiktív névhez rendelt telefonszám utolsó négy számjegyeként mentik el. A bankkártya használatakor ügyeljenek rá, hogy senki ne láthassa a PIN kód beütését. Elvesztés, lopás esetén a bankkártyát azonnal tiltassák le!

vehir.hu
2020. augusztus 10. // Lörinc névnap