2020. augusztus 12. // Klára névnap

Biztonságukért demonstráltak a hárskútiak

Forgalomlassító demonstrációval tiltakoztak a hárskútiak a településükön életveszélyes gyorsasággal közlekedő autósok megfékezése érdekében. A polgármester szerint nem ritka, hogy 50 helyett 100-120 km/h-s sebességgel közlekednek az autók.

Idén immáron negyedik alkalommal tartottak félpályás forgalomlassító útlezárást a hárskútiak településük két végénél is, legutóbb péntek reggeli órákban.

Tábori Ferenc polgármester portálunknak elmondta, hogy már sok éve az egyik legnagyobb probléma Hárskúton, hogy a településen áthaladó úton az autósok figyelmen kívül hagyják a jelzéseket és a településtábla után sem lassítanak a KRESZ által előírt 50-re, hanem sokszor 100 km/h-val,vagy afölötti sebsességgel haladnak tovább.

Bár a rendőrséggel folyamatosak az egyeztetések és rendszeresen mérnek traffipax-ból, a büntetési tételek sem vezetnek eredményre.

Mindez pedig nem csak az ott élők biztonságát, hanem az életminőséget is rontja, hiszen sokszor a nagyobb kamionok felkavarják a port, ami aztán beteríti az útszéli házakat, udvarokat.

A sebesség mellett még egy zavaró tényezőre is felhívták a figyelmet a pénteki demonstráción a polgármester vezetésével a helyiek:

Nem ritka, hogy az út szélén eldobott üdítősüvegeket, zacskókat szednek össze, amelyek egyértelműen az áthaladó autókból, kamionokból kerül a hárskúti utcák szélére.

Éppen ezért a demonstráción a település két végében, Lókút, valamint Márkó irányában is szerveztek demonstrációt, ahol nagyobb transzparenseken hívták fel a figyelmet a befelé közlekedők számára a sebességhatár betartására, a kifelé igyekvőket pedig a szemetelés problémájára emlékeztették.

Bár Tábori Ferenc nagyon bízik benne, hogy hamarosan megoldódik a helyzet – akár a büntetési tételek szigorításával – egyelőre úgy készülnek, hogy szeptemberben újabb figyelemfelkeltő demonstrációra lesz szükség.

Hajas Bálint
Szalai Csaba

További cikkek

Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
Putyin szerint az oroszoknak már van védőoltásuk a koronavírus ellen
Putyin szerint az oroszoknak már van védőoltásuk a koronavírus ellen
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden bejelentette a Covid-19 elleni első vakcina hivatalos bejegyzését.
A népesség egy jelentős része szingli
A népesség egy jelentős része szingli
A magyar népesség egy jelentős része egyedül él, vagyis szingli - mondta Rövid Irén, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzője kedden a köztévében.
2020. augusztus 12. // Klára névnap