2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap

A LED modulok felhasználási lehetőségei

2020. július 13. 10:36

A LED világítás iránt – megjelenése óta – napról napra növekszik a kereslet. Népszerűsége hatékony voltának köszönhető, amelyet takarékos működése és környezetkímélő tulajdonságai erősítenek. A fényt kibocsátó dióda félvezető anyagokból készült, működése során pedig az elektromos áram hatására a dióda anyagában lévő atomok gerjesztődnek, amelynek hatásaként nagyobb energiaszintű elektronpályára lépnek, majd a helyükre való visszatérésüket követően fotonokat bocsátanak ki. Értelemszerűen minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a kisugárzott fotonok mennyisége, azaz a fényesség. Ilyen elven működnek a LED modulok is.

Mik azok a LED modulok?

A LED modul elsősorban a dekor- és reklámvilágítás területén a legelterjedtebb, kreatív és változatos felhasználásuknak köszönhetően. Nem csak egyszerű, fehér háttérvilágítást szolgáltathat, hanem akár kanyargós betűket vagy színes, villogó képeket is megformázhat. A LED modul összességében egy olyan fényforrás alapegysége, ami egy vagy esetleg több LED diódát is tartalmaz. Legtöbb esetben akár több száz LED modul egybeépítésével hozhatja létre az igényeinek és elképzeléseinek megfelelő világítást. 

Nem csak kreatív és reklámvilágításra kiváló, de otthonában is feldobhat egyes helyiségeket, bútorokat, lépcsőket vagy esetleg a teraszt ilyen jellegű fényforrásokkal. Így dekorációs célok, fényreklámok, reklámfeliratok és kreatív világítási megoldások mellett rejtett fényforrásokként is szolgálhatnak.

Amennyiben szeretne többet megtudni a LED modulok típusairól és jellegzetességeiről, akkor keresse fel a LEDLámpaház.hu weboldalát, ahol mindamellett, hogy számos hasznos segítséget nyújtó bejegyzés közül válogathat, megtalálhatja az önnek legmegfelelőbb LED világítási eszközt egyaránt. 

A LED világítás előnyei

A LED világítás és a LED modulok legnagyobb előnye takarékosságukban rejlik, üzemeltetésük kifejezetten alacsony, mindamellett, hogy készítésük során nem használnak káros anyagokat, így sem az emberi szervezetre, sem a környezetre nem ártalmas. A karbantartásának költsége is kifejezetten alacsony, hosszú élettartamának köszönhetően gyakori cserére sincs szükség.

A tervezés szabadsága sem másodlagos, mivel szabad kezet ad az alkotásnak, és csak a kreativitása szabhat határt felhasználási módjainak. A LED világítás nem zavarja a szemet, valamint nem villog, így nem okoz szem- vagy fejfájást sem. Melegedése sokkal kissebb, így a hővesztése elenyésző, amennyiben hozzáér, nem okoz fájdalmas égési sérülést sem. Nincs bemelegedési ideje, azaz felkapcsolást követően nem kell várnia arra, hogy teljes fényével világítson. Kompatibilis hagyományos világítótestekkel egyaránt, így nincs szükség az összes lámpa lecserélésére, ha hagyományosról LED-re váltana, csupán az égőkről kell gondoskodnia.
 

vehir.hu

További cikkek

Költekezz okosan! - konyhai spórolási tippek
Költekezz okosan! - konyhai spórolási tippek
Érezted már úgy, hogy szinte kifolyik a kezeid közül a pénz, és hó végére mindig kevesebből kell gazdálkodnod, mint amire számítottál? Szeretnél többet áldozni a hobbidra, kikapcsolódásra, utazásra, de nem tudod, mégis honnan lehetne lefaragni a költségeket?
Az ajánlatadás és beszerzés ideális lefolyása informatikai kérdésekben
Az ajánlatadás és beszerzés ideális lefolyása informatikai kérdésekben
Egy informatikai beszerzés sikerét és eredményességét döntően befolyásolja az is, hogy milyen hangulatban és feltételek mellett történik maga az ajánlatadás, valamint a beszerzés gyakorlati megvalósítása.
Milyen egy igazán jó kislányoknak való felső, póló, blúz?
Milyen egy igazán jó kislányoknak való felső, póló, blúz?
Az anyukáknak időről időre nehézséget jelenthet kiválasztani egy jó felsőt, pólót vagy blúzt kislányuknak. Az igazán praktikus darabok azok, amelyekből könnyű különböző alkalmakhoz illő szettet varázsolni. Az üzletekben és az internetes oldalakon is temérdek mennyiségű ruha vár mindenkit, ami csak megnehezíti a választást. A következőkben szeretnénk röviden összefoglalni, hogy mire kell odafigyelni egy internetes vásárlás során, illetve adni néhány tippet, hogyan válasszon gyermekének.
Milyen egy jó Business Analyst?
Milyen egy jó Business Analyst?
A Business Analyst egy hidat teremt a megbízói és a megvalósítói oldal között. Az üzleti folyamatok elemzése és specifikálása, valamint az igények feltárása tartozik a legfőbb feladatai közé. Milyen feladatokat lát el az üzleti elemző és melyek a legfontosabb kompetenciák, amelyeket el kell sajátítania?
Már a felsőoktatás keretei között is tanulhatunk a blokkláncról
Már a felsőoktatás keretei között is tanulhatunk a blokkláncról
2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap