Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A LED modulok felhasználási lehetőségei

2020. július 13. 10:36

A LED világítás iránt – megjelenése óta – napról napra növekszik a kereslet. Népszerűsége hatékony voltának köszönhető, amelyet takarékos működése és környezetkímélő tulajdonságai erősítenek. A fényt kibocsátó dióda félvezető anyagokból készült, működése során pedig az elektromos áram hatására a dióda anyagában lévő atomok gerjesztődnek, amelynek hatásaként nagyobb energiaszintű elektronpályára lépnek, majd a helyükre való visszatérésüket követően fotonokat bocsátanak ki. Értelemszerűen minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a kisugárzott fotonok mennyisége, azaz a fényesség. Ilyen elven működnek a LED modulok is.

Mik azok a LED modulok?

A LED modul elsősorban a dekor- és reklámvilágítás területén a legelterjedtebb, kreatív és változatos felhasználásuknak köszönhetően. Nem csak egyszerű, fehér háttérvilágítást szolgáltathat, hanem akár kanyargós betűket vagy színes, villogó képeket is megformázhat. A LED modul összességében egy olyan fényforrás alapegysége, ami egy vagy esetleg több LED diódát is tartalmaz. Legtöbb esetben akár több száz LED modul egybeépítésével hozhatja létre az igényeinek és elképzeléseinek megfelelő világítást. 

Nem csak kreatív és reklámvilágításra kiváló, de otthonában is feldobhat egyes helyiségeket, bútorokat, lépcsőket vagy esetleg a teraszt ilyen jellegű fényforrásokkal. Így dekorációs célok, fényreklámok, reklámfeliratok és kreatív világítási megoldások mellett rejtett fényforrásokként is szolgálhatnak.

Amennyiben szeretne többet megtudni a LED modulok típusairól és jellegzetességeiről, akkor keresse fel a LEDLámpaház.hu weboldalát, ahol mindamellett, hogy számos hasznos segítséget nyújtó bejegyzés közül válogathat, megtalálhatja az önnek legmegfelelőbb LED világítási eszközt egyaránt. 

A LED világítás előnyei

A LED világítás és a LED modulok legnagyobb előnye takarékosságukban rejlik, üzemeltetésük kifejezetten alacsony, mindamellett, hogy készítésük során nem használnak káros anyagokat, így sem az emberi szervezetre, sem a környezetre nem ártalmas. A karbantartásának költsége is kifejezetten alacsony, hosszú élettartamának köszönhetően gyakori cserére sincs szükség.

A tervezés szabadsága sem másodlagos, mivel szabad kezet ad az alkotásnak, és csak a kreativitása szabhat határt felhasználási módjainak. A LED világítás nem zavarja a szemet, valamint nem villog, így nem okoz szem- vagy fejfájást sem. Melegedése sokkal kissebb, így a hővesztése elenyésző, amennyiben hozzáér, nem okoz fájdalmas égési sérülést sem. Nincs bemelegedési ideje, azaz felkapcsolást követően nem kell várnia arra, hogy teljes fényével világítson. Kompatibilis hagyományos világítótestekkel egyaránt, így nincs szükség az összes lámpa lecserélésére, ha hagyományosról LED-re váltana, csupán az égőkről kell gondoskodnia.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.