Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Italtippek összejövetelekhez

2020. július 13. 10:39

Egy baráti összejövetelnek számos oka lehet, egy neves esemény megünneplése, egy kerti grillezés vagy szimplán csak kikapcsolódás. Nyáron ezek az események jelentősen megszaporodnak, és előtérbe kerülnek a szabadtéri programok.

A hűsítő sör, ami szinte mindig kell

Az esemény befolyásolhatja azt, hogy melyik ital a megfelelő, de vannak olyan nedűk, amelyekkel egyszerűen nem lehet mellélőni, és szinte bármelyik alkalomhoz jók tudnak lenni. Ilyen sokoldalú ital például a sör, ami behűtve nagyszerű hűsítő tud lenni egy kerti grillezésnél. A megvásárolható sörök kínálata roppant széles, természetesen a célnak az egyszerűbb sörök is megfelelnek, viszont ha a házigazda szeretné meglepni a vendégeit, akkor igazán különleges, ízesített vagy éppen kézműves söröket is behűthet az esemény előtt.

Az a legbölcsebb, ha egyszerűbb és különlegesebb söröket is beszerez a házigazda, ugyanis lehetnek olyan vendégek, akik nem szívesen szakadnak el a hagyományos sörök ízvilágától. A házigazda tovább fokozhatja a felkészültséget, ha gondol azokra is, akik szeretik a sör zamatát, de valamilyen okból kifolyólag nem tudnak alkoholt inni, és számukra bekészít néhány alkoholmentes sört is. Sörök esetében érdemes lehet elgondolkodni egy partyhordó beszerzésén is.

Amennyiben különleges söröket keresel, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Prémium Italnagykereskedés Online webáruházában.

A sör fontos, de kell az alternatíva

A borokról sem szabad megfeledkezni, ugyanis azokat is sokan szeretik. A férfiak jellemzően a testesebbeket preferálják, míg a nők jobban szeretik a picit könnyebbeket, amelyeket akár fröccsként is lehet fogyasztani.

Itt érdemes megállni egy szóra. Amennyiben az összejövetel csúcspontja egy különleges étkezés, akkor érdemes olyan bort választani, ami harmonizál a felszolgált étellel. Ha az étel nem számít annyira különlegesnek, hanem mondjuk csak egy egyszerű kerti grillezésről vagy szalonnasütésről van szó, akkor néhány testesebb üveg bor mellé elég csupán néhány olyat beszerezni, amiből fröccsöt lehet készíteni, ezzel máris két alternatívát tud a házigazda kínálni az alkoholos hűsítőkre szomjazóknak. 

A röviditalok

Nem hátrány, ha a házigazda a sörök és a borok mellett röviditallal is meg tudja kínálni a vendégeit. Azonban a rövidital kérdésköre, a megfelelő kiválasztása már egy picit bonyolultabb, nehéz általános érvényű tanáccsal szolgálni.

Röviditalok tekintetében majdnem akkor van a legegyszerűbb dolga a házigazdának, ha az összejövetel étkezést is tartalmaz. Olyan esetekben ugyanis a házigazdának rövidital választásakor kevésbé kell az egyéni ízlésekre koncentrálnia, elég, ha az ételre fókuszál, és olyan rövidet választ, ami az étkezés előtt meghozza az étvágyat, felkészíti a szervezetet a finom fogásokra.

Nem árt beszerezni olyan italt is, amit egyből étkezés után lehet fogyasztani, és segíti az emésztést. Ha az étkezéshez választ italt a házigazda, akkor biztosan nem lő mellé, ráadásul még a vendégek jó közérzetéhez is hozzájárul, ugyanis így nem kell számolniuk az emésztéssel járó olykor kellemetlen tünetekkel. Természetesen az előbbi italokat nem csak evés előtt és után lehet fogyasztani, hanem az este hátralevő részében is.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.