Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Négy híres sci-fi alkotás, amit egy minőségi vodka feldobhatna

2020. július 14. 9:30

A híres sci-fi alkotások egyik sajátossága a negatív, erőszakkal átitatott hangulatvilág, ami sokszor nélkülöz mindenféle vidámságot és pozitívumot. Olyannyira, hogy időnként bizony nem ártana feldobni a forgatókönyvet, méghozzá minőségi vodkával.

A cikkben tehát eljátszunk egy kicsit a gondolattal, és a nevezetes sci-fik mellé próbálunk meg hozzájuk illő minőségi vodkát párosítani. Egyaránt szó lesz tehát Dredd bíróról, az 1984-ről, A majmok bolygójáról, illetve a Szárnyas fejvadászról.

Dredd bíró

Dredd bírónak jócskán kijut a feladatból, hogyha a 70 milliós lakosságú Mega-City One környezetét meg szeretné óvni a nem éppen tisztességes szándékú jövevényektől. Egyaránt fel kell vennie a harcot elszánt lázadókkal, kíméletlen bűnözőkkel, meghibásodott robotokkal, elfajzott mutánsokkal és borzasztó démonokkal is.

Nem csoda hát, hogy elképesztő feszültség tombol benne, amit csak egy-egy pohárnyi Zlatogor AK 47 Kalashnikov Vodka volna képes csillapítani. Merthogy ez az egyik legkeményebb ukrán vodka, amit a gépfegyveralakú vodkás palack is hűen tükröz.

1984

George Orwell könyve szintén nélkülöz mindenféle vidámságot és pozitívumot, ezért a szereplőknek minden bizonnyal kijárna némi kedélyjavító ital. Példának okáért egy kellemes Firestarter vodka, amitől bárki kapásból szebb helynek láthatja a világot.

Márpedig a lepusztult, szomorú faházakban senyvedő lakosságnak igencsak kijárna egy kis pozitívum. Elvégre a szigorú bánásmód mellett még a véleményükről is le kellett mondaniuk, továbbá a gondolkodásra serkentő könyvek olvasásának az örömét is elvették tőlük.

A majmok bolygója

Ebbe a nem éppen hétköznapi fantáziavilágba tökéletesen passzolhat az Outer Space Vodka, aminek a szűrése egy 4 millió éves meteoriton keresztül zajlott. A fantasztikus zamata és a kellemes ízvilága minden bizonnyal keresett dolognak számítana a majmok uralta környezetben.

Lágy örvénylés, édes citrusossággal ötvözve, hogy az Outer Space ízlelésének és kortyolásának az öröme még inkább teljes legyen. Már csak a gondolattól is elviselhetőbbnek tűnik a szürreális képzeletbeli világ minden hibája.

Szárnyas fejvadász

A Szárnyas fejvadász sem számít éppenséggel egy rózsaszín történetnek, hiszen Rick Deckardnak az őket ért folyamatos megpróbáltatások és elnyomás miatt lázadó androidok elfogását kell megoldania. Mondanunk sem kell, hogy a történet jócskán tartogat erőszakot és nem éppen szívderítő fordulatokat.

A sorsukat egy ideig békében tűrő, aztán erőszakosan fellázadó androidok minden bizonnyal a Fallen Angel British Vodka segítségével jobban kezelhették volna a folyamatos elnyomást. Talán a folyamatos rabszolgatartást és megaláztatást is tovább viselték volna, hogyha a munkájuk elismeréseként egy-egy pohár Fallen Angel British Vodka lett volna a jutalmuk.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.