Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Hűsölés a masszázsmedencében – tényleg lehetséges?

2020. július 23. 9:06

A masszázsmedencékről mindenkinek a víz és a levegő keverékének gyengéd masszázsa, valamint a víz melegének kellemes simogatása jut eszébe. Éppen ezért kevesen gondolnak bele abba, hogy a masszázsmedencében nem csupán felmelegíteni lehet a testet és a lelket, hanem hűsölésre szintén ideális választás lehet. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint lehűteni a jakuzzi vizét. De milyen megoldások léteznek erre? Mutatjuk!

Fűtés nélkül nincs meleg víz

Az egyik leglogikusabb lépés a masszázsmedence vizének lehűtésére, hogy ki kell kapcsolni a fűtést, és megvárni, míg lehűl a víz. Azonban ez a tetemes vízmennyiségnek köszönhetően egy igen hosszú, jellemzően több óráig tartó folyamat, hiszen a nyári meleg levegő szintén nem támogatja a víz hűtésére irányuló törekvéseket.

Masszázsbefúvók működtetése

Gyorsítható a víz hűtésének folyamata a masszázsbefúvók bekapcsolásával. Ez akkor kifejezetten jó ötlet, ha a kinti levegő hűvösebb, mint a medencében lévő víz, hiszen így a víz és a hűvös levegő keveredése miatt gyorsabban, ugyanakkor egyenletesen képes hűteni a vizet.

A megfelelő hőfok beállítása

A legtöbb jakuzzinál van lehetőség a megfelelő hőmérséklet beállítására, egyes medencéknél ez akár 30 fok alatti hőmérsékletet is jelenthet. Bár nem túlságosan gyakori, de némelyik kivitel hűtés funkcióval, úgynevezett nyári móddal szintén el van látva, ami a víz lehűtéséért felel.

Thermotető a medencére

A thermotető egy igen jelentős rendeltetése, hogy télen a meleget a tető alatt tartsa. Ugyanez a tető arra is képes, hogy nyáron a forró napsugarak útját elállja, vagyis a thermotető nyári használatával elkerülhető a felmelegedés.

Ugyanakkor nyáron a tetőt éjszakára érdemes levenni vagy legalább két sarkát felemelni és kitámasztani, hogy szellőzzön és hűljön a víz.

Tető a medence fölé

Nem kifejezetten a jakuzzihoz kapcsolódik, de a masszázsmedence fölé érdemes valamilyen árnyékolót állítani, amivel szintén elállható a napsugarak útja. Ez két szempontból is ideális, hiszen egyrészt így nem melegszik a medence vize, másrészt a benne ülőknek sem kell a tűző napsugarak káros hatásaitól szenvedni.

Drasztikus, de hatásos módszer a vízcsere

Amennyiben sürgős a víz lehűtése, szóba jöhet a medence vízének részleges vagy akár teljes lecserélése csapvízre. Ebben az esetben viszont nem szabad megfeledkezni a vízkezelésről sem, hiszen a kémiai egyensúlyt erősen javasolt ilyenkor újra beállítani.

Amennyiben szeretnéd te is nyári meleg napokat egy hűvös vizű masszázsmedencében átvészelni, de még nincs saját medencéd, nézz szét a Caldera Spas oldalán, és válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő, magas minőségű jakuzzit!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.