2020. augusztus 6. // Berta névnap

Útszakasz újult meg Bándon

A Magyar Falu Program keretében 1 km hosszan, Bánd településhatárától a Kakukk vendéglőig újított fel útszakaszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A kormány által indított Magyar Falu program finanszírozásából valósult meg 1 kilométernyi útszakasz-felújítás Bándon. A településhatártól a Kakukk vendéglőig tartó beruházás költsége 45 millió forint volt, a munkálatok az előkészítéstől kezdve az utómunkálatokig két hétig tartottak.

A felújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Fekete János a csütörtök délelőtti átadón közölte: összesen 1065 folyóméter hosszon avatkoztak be, a profilmarás után 5 cm vastag aszfaltréteget építettek be. A társaság a megyében összesen 1630 kilométernyi utat kezel.

Bánd polgármestere, Steigervald Zsolt szerint egy rég várt beruházás valósult meg a Magyar Falu Programnak köszönhetően, amely azért különösen fontos, hisz a jövőben ezen az útszakaszon vezet majd a Veszprém felé tartó kerékpárút.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu programról elmondta: az idei évben első körben 50 milliárd forintból újultak meg utak országszerte. Ezt az összeget később 7 milliárd forinttal megnövelték, így a bándi beruházást is végre tudták hajtani. Hangsúlyozta: a Magyar Falu Program nagy lehetőség a települések számára, csak Bánd tavaly több mint 18 millió forintból fejlesztett, idén pedig mintegy 15 millió forintot nyert az önkormányzati közösségi tér kialakítására.

- Mindegyik pályázati kiírással az a cél, hogy a helyiek életminőségét növeljük és vonzóvá tegyük a vidéki életet - mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Újabb pályázati lehetőségek nyíltak a Magyar falu programban
Iskolai és óvodai felújításokra is nyíltak pályázatok szerdán a Magyar falu programban - tájékoztatta a Miniszterelnökség az MTI-t szerdán.
Magyar Falu Program keretében újult meg a dudari művelődési ház
Magyar Falu Program keretében újult meg a dudari művelődési ház
Újabb kistelepülés nyert el támogatást a Magyar Falu Programból, amelynek keretében legutóbb a dudari Bencze László Művelődési Házat újították fel.
Gyopáros: a Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut
Gyopáros: a Magyar falu programra jövőre több mint 250 milliárd forint jut
A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.
Megújult az egészségház Kislődön
Megújult az egészségház Kislődön
A Magyar Falu Program keretében közel 20 millió forintból újult meg Kislődön az Egészségház.
Új úton a szélmalmok felé
Új úton a szélmalmok felé
Kevesebb, mint két hónap alatt újult meg a Tés és Várpalota közötti útszakasz egy része, amelyet a Magyar Falu Program Falusi útalapja finanszírozott. A fejlesztés elkészültekor személyesen volt jelen Gyopáros Alpár kormánybiztos és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, akik a jövőbeni falusi fejlesztésekről is beszéltek.
2020. augusztus 6. // Berta névnap