2021. április 19.
//
Emma névnap

Útszakasz újult meg Bándon

A Magyar Falu Program keretében 1 km hosszan, Bánd településhatárától a Kakukk vendéglőig újított fel útszakaszt a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A kormány által indított Magyar Falu program finanszírozásából valósult meg 1 kilométernyi útszakasz-felújítás Bándon. A településhatártól a Kakukk vendéglőig tartó beruházás költsége 45 millió forint volt, a munkálatok az előkészítéstől kezdve az utómunkálatokig két hétig tartottak.

A felújítást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója, Fekete János a csütörtök délelőtti átadón közölte: összesen 1065 folyóméter hosszon avatkoztak be, a profilmarás után 5 cm vastag aszfaltréteget építettek be. A társaság a megyében összesen 1630 kilométernyi utat kezel.

Bánd polgármestere, Steigervald Zsolt szerint egy rég várt beruházás valósult meg a Magyar Falu Programnak köszönhetően, amely azért különösen fontos, hisz a jövőben ezen az útszakaszon vezet majd a Veszprém felé tartó kerékpárút.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu programról elmondta: az idei évben első körben 50 milliárd forintból újultak meg utak országszerte. Ezt az összeget később 7 milliárd forinttal megnövelték, így a bándi beruházást is végre tudták hajtani. Hangsúlyozta: a Magyar Falu Program nagy lehetőség a települések számára, csak Bánd tavaly több mint 18 millió forintból fejlesztett, idén pedig mintegy 15 millió forintot nyert az önkormányzati közösségi tér kialakítására.

- Mindegyik pályázati kiírással az a cél, hogy a helyiek életminőségét növeljük és vonzóvá tegyük a vidéki életet - mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
Ötödik sikeres Magyar Falu projektjén is túl van Jásd
A héten készült el a bakonyi településen egy régóta felújításra váró járdaszakasz, valamint kondiparkkal is gazdagodott a település a Magyar Falu Program nyerteseként. A jövőben újabb területeken nyílnak meg pályázatok.
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Traktorok, székelykapu és temetőfelújítás a Magyar Falu Program e heti eredményei
Herend, Hárskút és Bakonynána is sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban, amelynek eredményeképpen a közterületeik karbantartását segítő eszközökkel gazdagodtak, illetve ilyen jellegű beruházásokat végezhettek el.
Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok
Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok
Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.
Tornateremmel bővül a bakonynánai iskola
Tornateremmel bővül a bakonynánai iskola
245 millió forintos kormányzati támogatásból épül új tornaterem Bakonynánán. A hírt pénteken jelentették be.
Kisbusszal gazdagodott Jásd községe
Kisbusszal gazdagodott Jásd községe
A Magyar Falu Programban való sikeres pályázatnak köszönhetően Jásd immár egy kilencszemélyes kisbuszt tudhat magáénak, amelyet a község vezetője pénteken már át is vehetett egy veszprémi autószalonban.