2021. május 9.
//
Gergely névnap

Városszépítő akcióba fogtak a Lokálpatrióták

2020. július 27. 4:20
Felújítják azokat a körforgalmakban található műtárgyakat, amiket évekkel ezelőtt ők helyeztek ki oda.

2008 és 2010 között négy forgalomban helyeztek el műtárgyakat a Lokálpatrióták: kettőt a Cholnoky-lakótelepen, egyet a Jutasi út – Munkácsy út körforgalmában és egyet a Haszkovó úti körforgalomban. Ez utóbbinál kezdték a munkát csütörtök délután.

A tíz-tizenkét éve kihelyezett műtárgyakat megrágta az idő vasfoga, megérettek már a felújításra – mondta a helyszínen Molnár Ernő, az önkéntes városszépítő akció egyik szervezője. Éppen ezért pályáztak az önkormányzatnál a felépítmények javítására, amire összesen 450 ezer forint támogatást nyertek el. 

A javításokat Nagy József faszobrász szakvéleménye alapján végzik el. Elsőként a Haszkovó úti körforgalomban dolgoztak a szervezet tagjai, a már említett három másik csomópontra eztán kerítenek majd sort. Molnár Ernő megjegyezte, a javításokat a jövőben 5-10 évente tervezik megismételni.

A Lokálpatrióták egyébként más kezdeményezésekkel is készülnek: az ősz során hulladékgyűjtő akciót szerveznek a lakótelepen, az ünnepek közeledtével pedig közösségi karácsonyfát állítanak a bakonyaljai körforgalomba.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Ezektől a kátyúktól kell végső búcsút venni
Nemrég jelentette be a Porga Gyula, polgármester és Ovádi Péter, országgyűlési képviselő közösen, hogy Veszprémben 2022 év végéig állami támogatásból - a Modern Városok Program keretében - és részben saját forrásból 16 km-nyi út újul meg. Körbejártuk ezeknek az utcáknak a nagy részét és dokumentáltuk a jelenlegi állapotot, hogy mire fognak elkölteni 5,3 milliárd forintot.
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Művészházaspár, színházigazgató és fotóklub kapta az idei Gizella-díjakat
Péntek délután szűk körben, de a hagyományoknak megfelelő nívó mellett átadták az idei Gizella-díjakat. Porga Gyula szerint a mai Veszprém alapjait Gizella királyné rakta le, de a mostani generáció felelőssége, hogy gyarapítsa mindezt.
Átadták Hajmáskér új tornatermét
Átadták Hajmáskér új tornatermét
465 millió forintból, egy egykori lovarda átalakításával jött létre Hajmáskér új tornaterme.
76 éve ért véget a második világháború
76 éve ért véget a második világháború
Napra pontosan 76 évvel ezelőtt, 1945. május 8-án ért véget Európában a második világháború.