Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Százmillió forintos piaci fejlesztések Sümegen

2020. augusztus 5. 10:31 // Forrás: MTI
Százmillió forint európai uniós támogatásból újult meg a sümegi belvárosi piac, illetve kialakítottak egy új középkori stílusú kézműves piacot is a Tarisznyavárnál - közölte a Veszprém megyei város önkormányzata az MTI-vel.

Azt írták: a belvárosi piac rekonstrukciója során felújították a fedett árusító teret, lecserélték a tetőszerkezetet és a térburkolatot, térvilágítást építettek ki és új árusítóhelyeket szereztek be. 

A Tarisznyavárnál termelői piacot hoztak létre új árusítóhelyekkel és a hozzájuk tartozó kiszolgáló létesítményekkel. Elkészült egy sétány is, amely összekapcsolja a kézműves piacot a várhoz vezető szerpentinnel. Ezáltal a várból érkező turisták kiépített úton közelíthetik meg az új piacteret - emelték ki.

Hozzátették: az új piac célja a Balaton-felvidék kézművesei, őstermelői, helyi termékek előállítói számára a piacra jutás elősegítése.

Az önkormányzat a tarisznyavári piaccal turistalátványosságként is számol, azt várják, hogy általa a Sümegre látogatók több élményben részesülnek és több időt töltenek a településen.

vehir.hu
további cikkek
A piac, aminek lelke van Life&Style A piac, aminek lelke van „Menjünk piacozni!” - Évtizedeken, de talán évszázadokon át is rendszeresen elhangzott ez az egyszerű mondat akkor, amikor a család a mindennapi szükségleteinek beszerzésére indult a ma már klasszikusnak mondható piacokra. Aztán a multik térnyerésével a piacozást felváltotta a „teszkózás”, mégis valamiért az utóbbi időben újra reneszánszát élik a hagyományos vásárterek. Harmathy Ildikó ennek a hajnalán eszmélt, és egy ártatlan beszélgetésből elindulva mára a Balaton-felvidék legnépszerűbb termelői piacát tudhatja magáénak. Bemutatjuk a káptalantóti Liliomkert történetét és azt, hogyan váltotta fel a rákkutató biológus életében a laboratóriumok és unalmas konferenciák világát egy mindig nyüzsgő, zsivajjal teli piac atmoszférája. 2023. július 17. 9:35 Vasárnap megint minden út az Óváros térre fog vezetni piac Vasárnap megint minden út az Óváros térre fog vezetni Ismét egy környékbeli étterem mutathatja meg, hogy mitől olyan különleges a Bakony és Balaton-régió gasztronómiája a soron következő Óváros piacon. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében felélesztett piacon ezúttal a balatonfüredi Mór 24 tapas- és borbár gondoskodik a gasztronómiai kínálatról. Az előttünk álló piacnap részleteiről az egyik ötletgazdát, Mészáros Zoltánt, valamint a Mór 24 vezetőit kérdeztük. 2022. január 22. 4:00 Vasárnap ismét kinyit az Óváros piac Európa Kulturális Fővárosa Vasárnap ismét kinyit az Óváros piac Ahogy a szervezők induláskor megígérték, az Óváros tér rendszeres helyszíne lesz a felélesztett veszprémi piacnak. A decemberi orkánerejű szél és esőzés ugyan két alkalommal és meghiúsította a rendezvényt, de 2022-ben, most vasárnap ismét nyitnak az árusok, sőt különleges gasztronómiai kínálattal is készülnek azoknak, akik a szabadban fogyasztanák el reggelijüket, vagy ebédjüket. 2022. január 8. 14:54 Ismét lehet házhoz szállítást kérni a piacról Ismét lehet házhoz szállítást kérni a piacról A vásárcsarnokban működő piac üzemeltetéséért felelős VKSZ Zrt. tájékoztatást tett közzé, amelyben leírják, ismét adott a lehetőség, hogy házhoz szállítást kérjenek a veszprémiek. 2022. január 6. 12:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.