2021. április 19.
//
Emma névnap

Augusztustól fizetős a veszprémi pláza parkolója

2020. augusztus 17. 4:00
Sokan nem pláza-látogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.

Ahogy már többen tapasztalhatták, a 2010 utáni rövid időszakot követően idén augusztus eleje óta ismét fizetőssé vált a Balaton Plaza parkolója. A sorompókat és a parkoló-automatákat a múlt hónapban szerelték fel.

Az újboli díjbeszedésről Patkós Gergely, a pláza marketingvezetője portálunknak azt mondta, a fizetőssé válás legfőbb oka, hogy a belváros közelsége miatt sokan nem plázalátogatóként, hanem P+R parkolóként használták a bevásárlóközpont parkolóját.

 „A 400 férőhelyes parkoló hétköznapokon sokszor már reggel 8 órakor megtelt, ez a vásárlóknak nehézséget okozott, hiszen már nem tudtak leparkolni. Számunkra a legfontosabb a Balaton Plaza látogatóinak kényelme és biztonsága, ezért is döntöttünk a parkoló fizetőssé tétele mellett.”

Elmondása szerint a parkolási díjak kialakításakor fokozottan figyeltek a kedvező árképzésre. A parkolás első órája ingyenes, utána minden megkezdett óra 200 forint, de a mozilátogatóknak és az autómosó vendégeinek az ingyenes parkolás ideje meghosszabbodik (+2 óra), valamint lehetőség lesz bérlet vásárlására is. A legtöbb pláza parkoló egyébként hasonló elven működik.

És hogy azóta kevesebben parkolnak-e a Balaton Plaza alatt? Nagy következtetéseket ugyan nem vonhatunk le belőle, de a Vehir.hu gyors helyszíni szemléje alapján nem, a parkoló egy-két kivétellel ugyanúgy tele volt egy hétköznap délutánon, mint korábban. Úgy tűnik tehát, hogy azokkal is fel lehet tölteni a parkolót, akik valóban vásárolni érkeznek, hisz az első óra ingyenessége sokakat csábíthat arra, hogy a parkolódíj ellenére itt álljanak meg. A telítettség másik oka az lehet, hogy óránként itt parkolni olcsóbb, mintha a belvárosban tennénk ugyanezt.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Hova kerülnek az elhagyott autók és mikor?
Hova kerülnek az elhagyott autók és mikor?
Hetek óta éktelenkedik a Jutas vitéz kilátó alatti parkolóban egy valaha szebb napokat is megélt autó, mostanra csak a kaszni árulkodik arról, hogy valaha a forgalomban közlekedett ez a Peugeot. Utánajártunk, hogy kinek a feladata lenne elszállítani ezt a roncsot, és hogy a városban hány ilyen „szellemautó” van.
Nem kell fizetni mától a parkolásért Veszprémben sem
Nem kell fizetni mától a parkolásért Veszprémben sem
A miniszterelnök kedd esti bejelentése, miszerint a járványhelyzetre való tekintettel ingyenessé teszik a parkolást, országosan érvényes, így Veszprémben is.
Közgyűlés: új parkolóház, újrahasznosított munkásszálló
Közgyűlés: új parkolóház, újrahasznosított munkásszálló
Összefoglalónk a képviselő-testület októberi üléséről.
Közösen dolgoznak 2023-ért
Közösen dolgoznak 2023-ért
Rendkívüli közgyűlést tartottak szerda délelőtt a város önkormányzati képviselői, melyen menetrendváltozásokról, a vérellátó parkolójától és az Európa Kulturális Fővárosa programon dolgozó munkacsoport létrehozásáról tárgyaltak.
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Ősszel megismerhetjük Veszprém új parkolási koncepcióját
Már több éve napirenden van Veszprém parkolási koncepciójának felülvizsgálata, ezzel együtt új parkolók kialakításának a tervei. Megkérdeztük az illetékeseket, hogy hol tart ez a folyamat és mikor változhat pozitív irányba a megyeszékhely parkolási helyzete.