2020. december 5.
//
Vilma névnap

Elkezdik megszüntetni a buszközlekedést a fővárosba

2020. augusztus 19. 14:30
Évek óta ismert terv, hogy a párhuzamosságokat megszüntetve ahol lehet, vonatra terelnék át az utasokat a buszokról. A folyamat augusztus 20-án kezdődik, sokan nem fognak neki örülni.

Augusztus 20-án jelentősen megnyirbálja a Közép-Dunántúlról a fővárosba tartó buszjáratait a Volánbusz. A változást leginkább a fehérváriak érzik majd meg, a Volánbusz tájékoztatása szerint ugyanis a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, aki el akar jutni a fővárosba, annak a vasutat kell igénybe vennie.

Megyénket is érinti a daráló: 

Veszprém és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a főváros irányába.

A Volánbusz ígérete szerint bővül a vasútállomáshoz közlekedő járatok száma, ők az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét javasolják.

Változások az egész megyében

A Várpalota és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a fővárosba. Az Ajka, Devecser és a főváros között közlekedő járatok megszűnnek.  Budapest és Tapolca között 2 óránként indulnak autóbuszok, melyek rövidebb menetidővel közlekednek. Hogy valami jó hírt is tudjunk mondani: jelentősen javul a főváros elérése Pápa felől, az eddigieknél gyakrabban, naponta 6 közvetlen autóbuszjárat indul Budapestre, egyenletesen kétóránként.

Az egyes városok között is felborul a megszokott rend

A Volán azonban nemcsak a budapesti buszokat veszi el, hanem teljesen átírja a térség városai közötti menetrendjét is. Mint weboldalukon írják, a Székesfehérvár – Várpalota – Veszprém valamint a Veszprém – Tapolca viszonylatokban "a városok között jelentősen változik az autóbuszok menetrendje"

Söge

További cikkek

Mikuláscsomaggal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek az állatkert
Mikuláscsomaggal kedveskedett a kórházban ápolt gyermekeknek az állatkert
Száz meglepetéscsomagot osztottak ki a Csolnoky Ferenc Kórház Gyermekosztályának.
Írásban válaszolt a veszprémiek kérdéseire a polgármester
Írásban válaszolt a veszprémiek kérdéseire a polgármester
Mivel a jelenlegi helyzetben nem lehet közmeghallgatást rendezni, Porga Gyula polgármester írásban fogadta a kérdéseket és mindenkinek személyesen válaszolt. Néhány, sokak által felhozott témával kapcsolatban közleményben is összefoglalta álláspontját.
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.