2020. szeptember 22.
//
Móric névnap

Elkezdik megszüntetni a buszközlekedést a fővárosba

2020. augusztus 19. 15:30
Évek óta ismert terv, hogy a párhuzamosságokat megszüntetve ahol lehet, vonatra terelnék át az utasokat a buszokról. A folyamat augusztus 20-án kezdődik, sokan nem fognak neki örülni.

Augusztus 20-án jelentősen megnyirbálja a Közép-Dunántúlról a fővárosba tartó buszjáratait a Volánbusz. A változást leginkább a fehérváriak érzik majd meg, a Volánbusz tájékoztatása szerint ugyanis a Budapest és Székesfehérvár között közlekedő autóbuszjáratok többsége megszűnik, aki el akar jutni a fővárosba, annak a vasutat kell igénybe vennie.

Megyénket is érinti a daráló: 

Veszprém és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a főváros irányába.

A Volánbusz ígérete szerint bővül a vasútállomáshoz közlekedő járatok száma, ők az óránként közlekedő InterCity vonatok igénybevételét javasolják.

Változások az egész megyében

A Várpalota és Budapest között közlekedő autóbuszjáratok száma csökken, a jövőben óránként indulnak buszok a fővárosba. Az Ajka, Devecser és a főváros között közlekedő járatok megszűnnek.  Budapest és Tapolca között 2 óránként indulnak autóbuszok, melyek rövidebb menetidővel közlekednek. Hogy valami jó hírt is tudjunk mondani: jelentősen javul a főváros elérése Pápa felől, az eddigieknél gyakrabban, naponta 6 közvetlen autóbuszjárat indul Budapestre, egyenletesen kétóránként.

Az egyes városok között is felborul a megszokott rend

A Volán azonban nemcsak a budapesti buszokat veszi el, hanem teljesen átírja a térség városai közötti menetrendjét is. Mint weboldalukon írják, a Székesfehérvár – Várpalota – Veszprém valamint a Veszprém – Tapolca viszonylatokban "a városok között jelentősen változik az autóbuszok menetrendje"

Söge

További cikkek

Mobilházakkal segíti a Balatontourist a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet
Mobilházakkal segíti a Balatontourist a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet
Mobilházakkal támogatja az Opus Global Nyrt. leányvállalata, a Balatontourist a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetet a járványügyi feladatok megoldásában - közölte a cég kedden az MTI-vel.
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
Sokan támogatják a betétdíjas üvegvisszaváltási rendszert
A Pannon Egyetem hazai kutatása szerint a többség összegyűjtené és visszaváltaná a PET palackokat is, ha az állam fizetne érte.
Orbán: felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal
Orbán: felkészültebbek vagyunk, mint tavasszal
Most ősszel "felkészültebbek vagyunk" a koronavírus-járvány elleni védekezésben, mint tavasszal - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlament hétfői ülésén.
Herend, Bányatelep leromlott városi területének infrastrukturális rehabilitációja
Herend, Bányatelep leromlott városi területének infrastrukturális rehabilitációja
A TOP-4.3.1-15-VE1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében megvalósul Herend külterületén található 079/18 hrsz. D. és 079/19 hrsz. C. társasházi épület teljes külső felújítása, továbbá a társasházak víz és csatornaközműveinek városi hálózatra történő rákötése. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 150.786.921 Ft. A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2021. február 28.
A váróhelyiségekben is kötelező a maszk
A váróhelyiségekben is kötelező a maszk
A MÁV és a Volánbusz arra figyelmezteti utasait, hogy hétfőtől nemcsak a buszokon és vonatokon, hanem a megállókban és állomásokon lévő helyiségekben is kötelező a maszkviselés.