Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hasznos tippek szoláriumozáshoz

2020. augusztus 12. 9:51

Nem mindenki elégszik meg a nyári barnasággal, sokan egész évben szeretnének csokibarna színben tündökölni. Ha nem tudod a téli hónapokat egy trópusi országban tölteni, akkor se keseredj el, ugyanis a szoláriumozással még napfényhiányos időszakban is csodaszép színed lehet. 

Bár a bőrgyógyászok szeretik hangoztatni a mesterséges barnulás káros hatásait, azonban mint az élet oly sok más területén, itt is a mértékletesség a kulcsszó: ha tudatosan, okosan használod a szoláriumot, akkor elkerülheted a veszélyeket. Ehhez adunk most néhány hasznos tanácsot. 

Határozd meg a bőrtípusod!

Nem, itt most nem a száraz-vegyes-zsíros csoportosításra gondolunk, hanem a Fitzpatrick-skálára, ami az egyes bőrtípusokat aszerint rangsorolja, hogy mennyire érzékenyek az UV-sugárzásra. 

Az európai emberek bőre általában az 1-es és 4-es típus között mozog. Az 1-es és 2-es típusba tartozók nehezen vagy egyáltalán nem barnulnak, cserébe nagyon könnyen leégnek. Nekik nem ajánlott a szoláriumozás. A 3-as és 4-es típusúak valamivel szerencsésebbek, ugyanis kellő odafigyeléssel elérhetik a vágyott barna bőrszínt. 

A saját típusod meghatározásához számos online tesztet találsz, de ha biztos akarsz lenni az eredményben, akkor kérdezz meg egy bőrgyógyászt. 

Ne ess túlzásba!

Sokan hajlamosak elkövetni azt a hibát, hogy mindjárt elsőre csokibarnák szeretnének lenni, ezért jó sok időt töltenek el a gépben. Az eredmény? Rákvörös, égő bőr, amely minden, csak nem szép, ráadásul napokig igen fájdalmas. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesd, törekedj a fokozatosságra. Először csak pár percet szoláriumozz, majd apránként emeld az adagot. A türelem barnaságot terem!

Használj speciális kozmetikumokat! 

A szolizás hatékonyságát növelheted, ha előtte használod a Yobogunál kapható szoláriumkrémek valamelyikét. A bennük található összetevők intenzíven táplálják és hidratálják a bőrt barnulás közben, és megakadályozzák a kiszáradást. 

A természetes növényi összetevők védenek a káros szabadgyökök ellen, az elért színed pedig sokkal tartósabb lesz. 

Élvezd a szoláriumozást!

A csövek által kibocsátott UV-fény elősegíti a D-vitamin szintézisét, ráadásul serkenti az immunrendszer működését, ezért a megfázást is könnyebben elkerülheted. Emellett a fény a téli, borús időszakban stresszoldó, hangulatjavító hatású lehet. Ezért ha már eleged van a szürkeségből és egyhangúságból, akkor itt az ideje egy kicsit ellazulni a szoláriumban, és élvezni, ahogy a stressz tovatűnik. 

További tippek

Mielőtt befekszel vagy beállsz a gépbe, mosd le magadról a sminket, és vedd le az ékszereidet. Ha hosszú hajad van, akkor tűzd fel a fejed tetejére. Ha gyógyszert szedsz, akkor fokozott óvatossággal szoláriumozz, ugyanis egyes készítmények fokozzák a fényérzékenységet. Mivel a mesterséges barnulás száríthatja a bőrt, ezért utána használj gazdagon hidratáló testápolót, és ügyelj a bőséges folyadékbevitelre is. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.