Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP

2020. augusztus 13. 11:57
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.

"A Kereszténydemokrata Néppárt veszprémi önkormányzati képviselőjeként aggodalommal értesültem arról, hogy a Budapest Pride országos rendezvény idei eltörlése után Veszprémben, a királynék városában az LMBTQ közösség által szervezett, széles körben hirdetett rendezvényt tartanak augusztus 15-én, Nagyboldogasszony ünnepén" – fogalmazott Halmay Gábor.

Mint írja, a rendezvény ellen civil petíció született, melynek kezdeményezői a politikust is megkeresték ügyükkel. 

"Egyértelmű provokációnak tartom, hogy a római katolikus egyház egyik legfőbb ünnepén Veszprémben, az ezer éves püspöki, később érseki székhelyen egy olyan szervezet kíván középpontba kerülni rendezvényével, amelynek tagjai az elmúlt években több alkalommal a kereszténységet és annak jelképeit gyalázó magatartással vonultak fel a főváros utcáin. Teszik ezt úgy, hogy közben mostani eseményük leírásában is az elfogadást és részben a vallási szabadságot hangsúlyozzák. Évek óta figyeljük liberális embertársaink „elfogadó” retorikáját, mára viszont azt mondjuk, köszönjük, ebből nem kérünk többet! Mi, kereszténydemokraták egyértelműen és határozottan kiállunk a családok, a kereszténység, az alapvető erkölcsi és emberi normák védelme mellett, és elutasítunk mindenfajta provokációt."

"Ragaszkodva alapelveinkhez őszintén remélem, hogy a jövőben az ilyenfajta megosztó rendezvények szervezői eseményleírásuknak megfelelően tekintettel lesznek a nemzeti és keresztény hagyományokra, ünnepekre, a keresztény családok hitére illetve a konzervatív, normalitásra támaszkodó emberek érzékenységére."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.